Haberler

Malkara'da Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, okulların daha güvenli hale gelmesi amacıyla ’Okul Güvenliği’ toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, okulların daha güvenli hale gelmesi amacıyla 'Okul Güvenliği' toplantısı gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezinde, Kaymakam Osman Altın başkanlığında yapılan toplantıya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Osman Altın, "Burada sizlerle hem bir istişare ortamı hem de mevcut durumumuzu, sorunlarımızı tespit edip bundan sonraki aşamada almamız gereken önlemleri de bu doğrultuda görüşmek için bir araya geldik. Özellikle ana sınıfından tutun lise çağına kadar olan çocuklarımızın güvenliği malumunuz bizlere emanet edilmiş durumda. Veliler çocuklarını sabah evden okula uğurladıklarında tamamen bir gönül rahatlığı içerisinde okullarımızda güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmelerinden emin olmak durumunda. Dolayısıyla biz de bu güvenceyi her halükarda, her şartta sağlamak durumundayız. Okullarımızın etrafında bulunan birtakım kimliği belirsiz kişilerin tespit edilmesinden tutun, okula girip çıkan insanların bilinmesine kadar veya öğrencilerin dışarıda nerelerde daha çok vakit geçirdiğinden, okul dışında bile öğrencilerin durumlarını takip etmeye kadar önemli görev ve sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getirirken, imkanlarımız neler, imkansızlıklarımız neler? Bunları bir arada görüşmek ve tartışmak için toplanmış bulunuyoruz. Tabi ödeneklerimiz hiçbir zaman yeterli gelmiyor fiziksel önlemlerimizi almaya. Bu noktada belediyeye de bazen müracaat etmek durumunda kalıyoruz. Tabi yeni belediye yasası da bu konuda gerekli yetkileri bize veriyor. Ancak ben gerek mahalle ziyaretlerinde gerekse şehir içinde ziyaret ettiğim okullarda fiziki anlamda çok önemli bir problemimiz olmadığını gördüm ama münferit bazı okullarımızda sıkıntılar var. Bunları çözmek zorundayız. Yani 'yapıyoruz, olmuyor, yine aynı şekline dönüyor' gibi birtakım mazeretlerin arkasına sığınamayız. Ne gerekiyorsa bu çalışmaları, masraf yapmak gerekiyorsa yine masraf yapmak suretiyle, bu güvenlik önlemlerini en üst düzeyde almak istiyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç da "Öncelikle bizim ilçemizde Malkara olarak üzerine basacağımız herhangi bir sıkıntımız yok, sayın kaymakamımızın da ifade ettiği gibi. İlçe olarak sıkıntı çektiğimiz bir husus yok. Ancak Bakanlığın da planladığı çerçevede, yönetmelikler, genelgeler çerçevesinde yapmamız gerekenler var. Tabi bizler de bunlar elimizden geldiğince yapıyoruz. İlçe merkezimizde bildiğim kadarıyla okullarımızda kamera sistemi yok. Köylerimizde 7 tane okulumuzda kamera sistemi yok. Bakanlığımızın yeni bir çalışması var. Öncelikle Güneydoğu'dan başlayarak okullarımızı kamera sistemiyle donatmak ve İlçe Emniyet müdürlüklerinden okulların önlerini izleme çalışması var. Yine okul önlerinde yabancı şahıslar gördüğümüzde İlçe Emniyet Müdürlüğünü haberdar ediyoruz. Bu gibi sorunlar yine de bizim ilçemizde fazla yok, büyük şehirlerde daha çok yaşanıyor" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaş Yurdakul Osman Altın Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title