Haberler

Malkara'da, Çiftçilere Meyve Ağacı Budama Eğitimi

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce, ilçedeki çiftçilere meyve ağacı budama eğitimi veriliyor.

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce, ilçedeki çiftçilere meyve ağacı budama eğitimi veriliyor.

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi Personeli Ziraat Mühendisi Ali Sevdi Özer, Çavuşköy Mahallesi'nde düzenlenen eğitim programında yaptığı konuşmada, meyve ağaçlarının düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmalarını, uzun zaman iyi ve bol ürün vermelerini, verimden düşen ağaçların tekrar verimli hale getirilmeleri için ağaçların toprak üstü organlarına uygulanan kesme, bükme, tomurcuk, sürgün ve yaprak alma işlemlerinin budama olarak adlandırıldığını söyledi.

Meyve ağaçlarının budanma şeklinin, meyve türü ve çeşidine, ağaçların yaşına, toprak ve iklim koşullarına, budamadan beklenen amaca ve ağacın gelişme gücüne göre değiştiğini ifade eden Özer, "Her meyve tür ve çeşidinin değişik iklim ve toprak koşullarındaki gelişme gücünün ve bunların budamaya karşı gösterdiği tepkilerin iyi bilinmesi gerekir. Ayrıca dalların kesilmesi, bırakılacak ve kesilecek dalların iyi seçilmesi konusundaki genel kuralların da bilinmesi zorunludur." dedi.

Eğitim programına Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengizhan Erbaş, İlçe Müdürlüğü Personelleri Ercan Dibek, Erman Saylan, Engün Özcanlı, Ali Demirel, İbrahim Baykal, ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çavuşköy Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title