Haberler

Malkara'da, "Bitki Pasaportu Sistemi" Semineri

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce, "Bitki Pasaportu Sistemi" semineri düzenlendi.

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce, "Bitki Pasaportu Sistemi" semineri düzenlendi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi'nde görevli Ziraat Mühendisi Mehmet Kızılkulak, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde, Bitki Pasaportu Sistemi ve uygulamaları konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Bitki Pasaportu Sisteminin büyük önem taşıdığını bildiren Kızılkulak, "Bitki Pasaportu Sistemi ile zararlı organizma taşıyıcısı olabilecek bitki, bitkisel ürün ve diğer maddeler ile bunları üreten, ithalatını ve ticaretini yapan ve depolayanları kayıt altına almak, bu materyallerin hareketlerini izlemek, herhangi bir zararlı organizmaya rastlanması durumunda kaynağı bulunarak gerekli tedbirleri zamanında almak amaçlanmaktadır" dedi.

Seminere, Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengizhan Erbaş, Ziraat Mühendisleri Ali Seydi Özer, Engin Hasan Sarı, Duygu Pekşen, Tarım Kredi Kooperatif başkanları ve Malkara'da tohum satan, depolayan, üreten bayi temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title