Haberler

Maliye Çalışanlarından Eylem

Büro Memur-Sen, Vergi Haftası’nda maliye çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme istemiyle eylem düzenledi.

Büro Memur-Sen, Vergi Haftası'nda maliye çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme istemiyle eylem düzenledi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Ekonomi musluğunun başını tutan maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir" dedi.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen'e üye Maliye Bakanlığı çalışanları, mali ve özlük haklarında iyileştirme isteyerek Türkiye genelinde eş zamanlı olarak protesto gösterileri düzenledi. Maliye çalışanları, Ankara'da ise Gelir İdaresi Başkanlığı önünde toplanarak haklarının verilmesini istedi. 'Hak gaspına hayır', 'Tek çözüm mali hizmetler' yazılı dövizler taşıyan maliye çalışanları, 'Memuruz, haklıyız, kazanacağız' 'Mali hizmetler hakkımız, söke söke alırız' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının hak kayıplarına uğradığını söyledi. Devlet gelirlerinin toplanmadığı ya da toplamada aksaklıklar yaşandığı takdirde mali, sosyal gibi her alanda olumsuzluklar yaşanacağını belirten Yazgan, "Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden maliye çalışanları, maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Dünyanın hemen her ülkesinde maliye çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından çok daha yüksektir. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı'ndaki çalışanlar, ek ödemelerden yararlanamamaktadır. Tabiri caizse ekonomi musluğunun başını tutan maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir" dedi.

"MALİYE ÇALIŞANLARININ HAKLARINDA İYİLEŞTİRME YAPILMALI"

Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama istemediklerini, maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istediklerini vurgulayan Yazgan, çalışma verimliliğinin, moral ve motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yazgan, maliye çalışanlarının taleplerini şu şekilde sıraladı:

"Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Tüm birimlerde fazla mesai yapan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı verilmeli, mali hizmetler sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemelidir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maliye Bakanlığı Yusuf Yazgan Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title