Haberler

Maliye Bürokratları Artık Sahaya İnecek

Güncelleme:

Bürokratlar artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü doğrudan alacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bürokratların artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü doğrudan alacağını belirterek, "Bundan sonra mükellefin ayağına giden bir Maliye Bakanlığı olacak" dedi.

Bakanlık, geçtiğimiz aylarda uzun bir çalışmanın neticesinde 120'nin üzerindeki tebliği bir araya toplayarak, tek bir tebliğ altında birleştirmişti.

NEREDEN ÇIKTI SAHAYA İNMEK?

1 Mayıs'ta yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama Tebliği'ne ilişkin Şimşek, mevzuattaki dağınıklığın giderilmesi, ihtilaf konusu alanların netleştirilmesi, iade süreçlerinin hızlandırılması ve haksız iadelerin önlenmesine yönelik önemli bir uygulamayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Söz konusu Tebliğin uygulamaya geçmesiyle, konunun muhataplarının bazı noktalarda düzenleme yapılması isteği gündeme geldi.

Bu istekleri dikkate alan Şimşek, bürokratlarına, sahaya inme talimatı verdi.

BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK

Şimşek ayrıca, bundan sonra yapılacak tebliğ değişikliklerinin mutlaka, konunun ilgilileriyle geniş toplantılar yapılarak hazırlanmasını istedi. Maliye bürokratları, bunun ilk uygulamasını, KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yapılacak değişiklik için gerçekleştirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

gerçekler:

daha dur sen ben ak partiye diyorumki milletin üstünde bir cellat bu halk ilk 2 sene içinde isyan etmezse bende adam değilim bu kendini maliye bakanı sanan zat birçok şeyi kasıtlı yapiyor sırf akp oy katbetsin diye siz uyanana kadar

2
1
yanıtYanıtla
eyyy adalet:

szi bunlara gelene kadar once buzdolabını luks tuketım mal ı olmaktan cıkarın. dunyada baska ornegı varmıdır acaba

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title