Haberler

Maliye Bakanı Şimşek: Bölge Türkiye'nin İlave Motoru Olacak

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bölge batı illeriyle arayı kapatırken aynı zamanda Türkiye'nin ilave bir motoru olacak" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Tarım Bakanı Mehdi Eker beraberlerinde, Diyarbakır AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Karacadağ Kalkınma Ajansı Sekreteri İlhan Karakoyun, İl Defterdarı Hasan Koca, ile AK Parti'nin il başkanı ile belediye başkan adayları ve seçim koordinasyonu başkanının da aralarında olduğu kalabalık bir heyetle DTSO'yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ile bir görüşme yaptılar.

HUZUR ORTAMIYLA BİRLİKTE BÖLGE ÇOK CİDDİ BİR FIRSAT YAKALADI

Başkan Sayar'a Kürtçe teşekkür ederek konuşmaya başlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin son bir kaç yıldır büyük değişim ve dönüşüm içinde olduğunu söyleyerek, "Son otuz yılda bölgede yaşanan çatışmalara, 350 milyar dolar ile dolaylı etkileri hesaplandığında 1 Trilyon Dolar arasında kaynak harcandığı söyleniyor. Biz şimdi bu parayı eğitim, sağlık, altyapı ve istihdam yaratacak yatırımcıların desteklenmesi için değerlendirmek istiyoruz. Bu da Türkiye'yi çok farklı bir kulvara getirecektir. Huzur ortamıyla birlikte bölge çok ciddi bir fırsat yakaladı. Batı illeriyle arayı kapatma süreci başlıyor şimdi. Çünkü artık huzur var. Şimdi bölge batıyla arayı kapatırken aynı zamanda Türkiye'nin ilave bir motoru olacak. Bu bölgede inanılmaz fırsatlar var, genç nüfus potansiyeli bu fırsatlardan biri. Sorunlarımızı daha çok demokrasi, daha çok hak ve kardeşlik hukuku çerçevesinde çözebilirsek, Türkiye, tüm sorunların şiddetle çözüldüğü bölge için de ilham kaynağı olacak" dedi.

DİYARBAKIR'IN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın Diyarbakır için önemine dikkat çektikten sonra, Diyarbakır'ın son bir kaç yıl içinde ihracatını arttırdığını belirterek, "Çözüm sürecinin ve demokratikleşme adımlarının ekonomiye olumlu etkileri var. Teşvik paketinin de ivme kazandırdığını söyleyebiliriz. Diyarbakır'ın geleceğinden umutluyuz. Ancak karşımızda çözüm sürecini ve ekonomik istikrarı hedefine almış olanlar var. Ancak bölgede görüştüğümüz herkes yüksek bir politik bilinçle bu işlerin arkasında ne döndüğünü biliyor" şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SAĞLAYAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve Meclis Üyeleri ile birlikte konuklarını Kürtçe karşılayan DTSO Başkanı Ahmet Sayar da, çözüm süreci ile birlikte ekonomik faaliyetlerde ve Diyarbakır'a olan yatırımcı ilgisinde artış gözlediklerini belirterek "Çözüm sürecine katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Dileğimiz sürecin kalıcı bir barışa dönüşmesidir. Kısa süre içinde, çözüm sürecinin ilerlemesinin de etkisiyle yerli ve yabancı yatırımcılarımızın ilgisinin rakamlara ve yatırıma dönüşmesini umut ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Mehmet Şimşek Diyarbakır Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title