Haberler

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Şu Anda Türkiye'nin Hazinesi Tarihinin Olabildiği En İyi Noktasında"

Maliye Bakanı Naci Ağbal : Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şu anda Türkiye'nin hazinesi tarihinin olabildiği en iyi noktalarda. Maliye bakanı olarak ben son derece mutluyum. Çünkü bütçe açığı bakımından Türkiye'nin bütçe açığı bugün dünyalarda en iyilerden bir tanesi" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Bayburt'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Ağbal yaptığı konuşmada, Çanakkale'de bugün temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün çok önemli, dünyaca takip edilen projelerden biri olduğunu belirtti.

Eski Türkiye'de temellerin atıldığını ancak projelerin sonunun bir türlü gelmediğini anımsatan Ağbal şunları kaydetti:

"Bugün Allah'a şükürler olsun Çanakkale'de o kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Boğazı'nın iki tarafını birbirine bağlayacak dünyaca takip edilen büyük bir projenin temelini atıyoruz. Çanakkale'nin iki yakasını birbirine bağlıyoruz. 2023 hedefimiz bakımından son derece hayati bir proje. Eskiden Türkiye'de temeller atılırdı. 10 yıllarca nasıl oluyorsa o temeller bir türlü bitmezdi. Habire temel atılırdı. Demirel şuraya gitti temel attı. Demirel buraya gitti temel attı. Atıyorsun da kardeşim yani temel atmakla olmuyor ki. Bunları bitirmek lazım. Yıllarca bitirilemeyen Bolu Dağı Tüneli'ni 2006 yılında çok iyi hatırlıyorum bitirebilmek için 15 milyon liraya ihtiyaç var. ve o yılların sıkıntıları içerisinde büyük bir gayretle o parayı bulduk ve bitirilemeyecek denilen projeye son noktayı vurduk ve hizmete açtık."

"Şu anda Türkiye'nin hazinesi tarihinin olabildiği en iyi noktalarda"

Türkiye bütçesinin şu anda tarihinin en iyi noktasında olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, "Maliye Bakanı olarak ben son derece mutluyum. Çünkü bütçe açığı bakımından Türkiye'nin bütçe açığı bugün dünyalarda en iyilerden bir tanesi. Eskiden gelirdi böyle maliye bakanları, ekonomi bakanları bize sorarlardı söyleyin bakayım sizin ne kadar bütçe açığınız? Ne kadar borcunuz var derlerdi. Bizim maliye bakanları başlarını aşağıya eğerlerdi. İşte milli gelirin yüzde 10'u, milli gelirin yüzde 8'i. İşte borcumuzun milli gelire oranı yüzde 80, 90. Yani batmışız. Bütçe, bütçe olmaktan çıkmış. Faiz ödüyoruz. Hizmet bütçeleri değil faiz bütçeleri yapıyorduk. Şimdi geliyor maliye bakanları batıdan ben soruyorum onlara söyleyin bakalım bütçe açığınız ne? Bi görelim bakalım. Bizim bütçe açığımız yüzde bin. Onlar başlarını aşağıya eğiyor. Onlar diyor 'Valla durumlar kötü, yüzde 3'ler yüzde 5'lerdeyiz.' Ne kadar borcunu var söyleyin bakalım diyorum. Valla diyorlar 80,90. İşler tersine dönmüş. ve bütün bu ekonomide kaydettiğimiz başarılarla beraber arka arkaya çok önemli dünya çapında takip edilen projelere imza atıyoruz. Bunlarla hepimiz iftihar ediyoruz. Gurur duyuyoruz. Eskiden yabancı memleketlere gittiğimiz zaman yollarına gıpta ederdik. Hastanelerine gıpta ederdik. Almancılar geldi mi Edirne'den geçti mi böyle burun kıvırırlardı. Şimdi arkadaş ben Almanya'ya gidiyorum ben onlara burun kıvırıyorum. Demek ki doğru işleri yaparsak, milletimize güvenip inanırsak evelallah bu ülke çok daha güzel noktalara gider" dedi.

16 Nisan'ı iyi okumak gerektiğini vurgulayan bakan Ağbal, "Böyle okumak lazım. ve bütün bu gelişmeler olurken, herkes bize ne güzel yapıyorsunuz? Bunları daha çok yapın mı dedi. Yok önümüze ne kadar engel varsa koydular. Ne zaman bu millet için bir projeye başlayacak olsak mutlaka bir kriz üretmeye kalktılar" ifadelerini kaydetti.

"Hatırlayın ordu göreve diyenler kimlerdi? Kimlerdi bunlar? Bugün hayır diyenlerle onlar aynıydı" diyen Ağbal şunları söyledi:

"Bugün kalkmışlar demokrasiden, millet iradesinden bahsediyorlar. Cumhuriyet mitingi yapıp, ordu göreve diye çağıran siyasi kadrolar hangi siyasi kadrolardı. 2007'de bu ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmak istendi. Millet ilk defa kendi iradesiyle meclisten bir Cumhurbaşkanı çıkarmak istedi. ve o dönem yine aynı şekilde bir takım vesayet odaklarını, güç odaklarını ön tarafa sürüp onlara televizyon ekranlarından beyanat yaptıranlar kimlerdi? Biz özü sözü bir cumhurbaşkanı istiyoruz diyenler kimlerdi? 367'yi o ucube fikri ortaya atanlar kimlerdi? Bugün şimdi demokrasi havarisi kesildiler. ve 2007 yılında bu ülkede eşi başörtülü Cumhurbaşkanı istemiyoruz diyecek kadar alçalacak, bu milletin değerlerine meydan okuyacak siyasi kadrolar vardı. O zamanda dedik söz milletin ve millete gittik. Hatırlayın önce seçim kararı aldık, anayasa değişikliği yaptık ve o dönemde de gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi'nin liderinin sağduyulu tavrıyla bu ülke Cumhurbaşkanını seçti." - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Naci Ağbal Çanakkale Bayburt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title