Haberler

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Rotterdam'da Karşılaştığımız Hadise Avrupa İçin Bir Yüz Karasıdır"

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Rotterdam'da karşılaştığımız hadise Avrupa için bir yüz karasıdır"KONYA - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Almanya ve Hollanda'ya karşı diplomasinin gerektirdiği bütün karşı tavırları sonuna kadar göstereceklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal : "Rotterdam'da karşılaştığımız hadise Avrupa için bir yüz karasıdır"

KONYA - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Almanya ve Hollanda'ya karşı diplomasinin gerektirdiği bütün karşı tavırları sonuna kadar göstereceklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konya Sanayi Odasının düzenlediği, 'Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor' konulu istişare toplantısına katıldı. Bir otel salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulunda Almanya ve Hollanda'nın sergilediği tavırlara karşı atacakları adımları kararlaştırdıklarını belirtti.

"Rotterdam'da karşılaştığımız hadise Avrupa için bir yüz karasıdır"

Rotterdam'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk Konsolosluğuna alınmamasının Avrupa için bir yüz karası olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "Aşırı sağın yükselmesi, orta sol veya orta sağın bu rüzgara kapılması, aşırı sağ söylemlerini yüzleri altında hiç de makul olmayan tavırlara girilmesi asla kabul edilemez. Hollanda'da seçim olacak. Yine Avrupa'da bu sene içerisinde farklı ülkelerde seçimler var. Burada iş başında olan hükümetler yükselen aşırı sağın tedirginliği içerisinde. Dışarıda bir takım bu rüzgarı savuşturmak amacıyla hiç de rasyonel olmayan tavırlara, davranışlara giriyorlar. Normalde iddia edildiği gibi eğer Avrupa demokrasinin beşiği ise, demokrasinin, insan haklarının tarihsel olarak savunulduğu bir yer ise, Rotterdam'da karşılaştığımız hadise Avrupa için bir yüz karasıdır, utanç vesilesidir. Asla unutulmaması gereken basiretsiz bir siyasetin de örneğidir. Bu gelişmeler misliyle karşılık verilmesi gereken gelişmelerdir. Hükümet olarak bu durumda son derece kararlıyız" dedi.

Bakan Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'nin önünü açacağını belirterek, "Hükümet olarak birinci önceliğimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu sistem yapılacak reformların öncüsü, belirleyicisidir. Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye'yi ekonomide, siyasette, uluslararası politikalarda başat bir güç haline getirecek. Mevcut sistem sürdürebilir değil. Hem demokratik seviyesi düşük, hem de kuvvetler arası yetki ve sorumluluklarda belirsizlikler var, hem de istikrarsızlık var. Yürütme içerisinde çok başlılık var. Dolayısıyla bu sistem işlemiyor" şeklinde konuştu.

"Türkiye ekonomisi son 14 yılda olağanüstü bir performans sergiledi"

Türkiye ekonomisinin her geçen yıl yükseldiğini ifade eden Bakan Ağbal, "Türkiye ekonomisi son 14 yılda olağanüstü bir performans sergiledi. 2009 krizinden sonra birçok ülkede büyüme oranları aşağıya gitti. Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin ortalama büyümeleri yüzde 1, yüzde 2'lerde kaldı. Türkiye'nin büyüme oranı küresel krizin bütün olumsuzluklarına rağmen, içeride yapılan bütün tezgahlara rağmen, demokrasi karşıtlıklarına rağmen, bütün siyasete verilmek istenilen ayarlara rağmen, Türkiye ekonomisi bu dönemde yüzde 7.4 büyüdü. Gerçekten Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu net bir şekilde bu grafik gösteriyor" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ise, son 14 yıl içerisinde AK Parti'nin ülkeye yapmış olduğu hizmetleri herkesin bildiğini belirterek, "Bir taraftan ülkeye hizmetle uğraşırken, bir taraftan vesayet gruplarıyla uğraşıyoruz" dedi.

Konya Valisi Yakup Canbolat da, Konya'nın Türkiye'nin en önemli tarım merkezi olmakla birlikte aynı zamanda bugün itibariyle sahip olduğu 9 organize sanayi bölgesi, 44 adet küçük sanayi sitesi, 16 adet özel sanayi alanının yanı sıra bir sanayi ve ticaret şehri olduğunu ifade etti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de toplantıda yaptığı konuşmada, Konya'da gerçekleşen sanayi alanındaki yatırımlardan bahsetti. Başkan Kütükçü Hollanda ve Almanya'nın sergilediği tutumun kabul edilemez olduğunu belirterek, "Dışişleri Bakanımıza iniş izni vermeyen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın girişini engelleyen, hatta vandalca davranan Hollanda başta olmak üzere, batı dünyasının bu tavrının kabul edilemez. Ülkemiz hiç şüphesiz, dillerinden hiç düşürmedikleri ama özlerinde asla taşımadıkları bu demokrasi havarilerine gereken cevabı verecektir" diye konuştu

Ocak ayından bu yana Konya'da 20 bin yeni istihdam sağladıklarını ifade eden Başkan Kütükcü, "İnşallah Mart sonuna kadar 20 bin artı istihdam hedefimize ulaşacağız. Buradan sanayicilerimize, iş dünyamıza yaptığımız çağrıyı yinelemek istiyorum; Bu seferberliğe daha fazla sahip çıkın. Bu cephenin, emin olun Çanakkale cephesinden hiçbir farkı yok. 100 yıl önce yedi düvel silahla karşımıza çıkmışlardı, şimdi de ekonomimize saldırarak bize diz çöktürmek istiyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, asla başaramayacaklar" dedi.

(US-FM-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Naci Ağbal Hollanda Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title