Haberler

Maliye Bakanı Ağbal'dan 'Vergi' Müjdesi! Düzenli Ödeyene İndirim Geliyor

Güncelleme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı olarak sürekli vatandaşın, mükelleflerin haklarını güçlendirme konusunda düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Düzenlemelerin süreceğini ifade eden Ağbal, özellikle vergi denetimi konusunun, mükellef için her zaman endişe kaynağı olduğunu, bu konuda kendisine de zaman zaman şikayetler geldiğini anlattı.

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Hem düzenlenen raporlar hem de incelemenin yapılma biçimi konusunda mükelleflerin bazen haksızlığa uğradıklarını düşündüklerini dile getiren Ağbal, Vergi Denetim Kurulu'nun tamamladığı çalışmalar doğrultusunda yeni bir yönetmelik değişikliği yapılacağını bildirdi.

"MALİ MÜŞAVİR İSTEDİĞİ ZAMAN BİLGİ ALABİLECEK"

Ağbal, mükelleflerin, vergi incelemesi sırasında inceleme elemanından her türlü bilgiyi talep etme hakkına kavuşacağını anlatarak, "Yeminli mali müşaviri istediği zaman, özellikle inceleme tamamlanmadan önce gelip, denetim elemanından incelemenin seyrine ilişkin bilgi alabilecek." dedi.

" VERGİ DENETİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLAYACAK"

Yapacakları çok önemli bir yasal düzenleme ile vergi denetiminde adeta yeni bir dönemi başlatacaklarını anlatan Ağbal, şöyle konuştu:

"Vergi kanunlarımıza göre, mükellefin geçmiş 5 yıla ilişkin hesapları incelenebiliyor. 2016 yılındayız ve Maliye Bakanlığı olarak 2011'e kadar geriye dönük inceleme yapabiliyoruz. 2011 yılında ne yaptığımızı hangimiz hatırlarız? Hatırlayamayız. Bu gerçekten mükelleflerin üzerinde büyük bir tedirginlik meydana getiriyor. Diğer taraftan 5 yıllık inceleme süresi, açıkça Maliye Bakanlığını da atalete itiyor."

KARNESİ 'PEKİYİ' OLAN MÜKELLEFE ÖDÜL

Zaman zaman çıkarılan yeniden yapılandırma kanunları hakkında gelen itirazlara da değinen Ağbal, bunların hepsini dikkate aldıklarını ve üzerinde çalıştıklarını söyledi.

"İTİRAZLAR OLUYORDU"

"Ben iyi niyetli bir mükellefim, vergi borçlarımı süresinde ödedim, herhangi bir şekilde de geçmişten bir denetimle ilgili sıkıntım yok. Bana hiçbir şey yapmıyorsunuz ama borcunu zamanında ödemeyenlerin faizlerini, cezalarını siliyorsunuz, vergi denetiminde bir şey çıkmışsa da ondan kurtuluyor. Peki benim günahım, suçum ne?" şeklinde itirazlar olduğunu dile getiren Ağbal, bu konuda da yine aynı yaklaşımla bir düzenleme getireceklerini aktardı.

Ağbal, şunları kaydetti:

"Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz. İnanıyorum ki böyle bir sistemde mükelleflerimiz gönüllü vergi uyumuna daha çok önem verecekler. Ayrıca dürüst mükelleflerimiz de bu şekilde ödüllendirilmiş olacak."

Bu konulara ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ağbal, Meclis açılır açılmaz bakanlık olarak çalışmaları hükümete arz edeceklerini ve Bakanlar Kurulu'nda da kabul görmesi durumunda süratle Meclis'e göndereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title