Haberler

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, Kozluk Kaymakamlığınca Çok Programlı Lisesi bahçesinde vatandaşlara verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ülkede ve bölgede çözüm süreciyle barış, huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğin geliştiğini söyledi.

Çözüm süreciyle dağlarda, ovalarda ve şehirlerde annelerin ağlamadığı ve gençlerin hayatını kaybetmediğini anlatan Şimşek, Ortadoğu'da bulunan ülkelerin bu konuda Türkiye'den ilham alması gerektiğini ifade etti.

Irak, Suriye, Liby, ve Yemen gibi yerlerde yaşanan sorunların kardeşlik hukuku içerisinde özgürlük ve demokrasi ekseninde çözülmesi dileğinde bulunan Şimşek, şöyle konuştu:

"İsrail'in yaptığı zulüm ortada bulunuyor. İslam coğrafyasında bu ramazan vesilesiyle içinde bulunduğumuz durumu çok daha iyi düşünmemiz lazım. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi çok daha pekiştirmemiz lazım. Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz."

Şimşek, 2009 yılında Kozluk ilçesinde AK Parti döneminde belediyenin borcunun 14 milyon lira olduğunu hatırlatarak, "Yerel seçimlerde AK Parti ilçe belediyesini kazandığında ise bu borç 49 milyona çıktı. Bu surede 35 milyonun ne yapıldığını merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kozluk Belediyesi'ne yardımda bulunacaklarını anlatan Şimşek, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Vatandaş için gelen ödenekleri vatandaşa hizmet için kullanacağız. Çünkü biz halka hizmet için buradayız. Halka hizmet etmek demek Hakk'a hizmet etmek demektir. Tek isteğimiz kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirelim. Bu ramazan ayı dayanışmanın ayı olarak birliğimizin pekişmesine vesile olur. Çözüm sürecine sahip çıkalım. Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Eğitimden sağlığa, altyapıya kadar herşeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

İftar programına Batman Valisi Azmi Çelik, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Veysi Işık, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Batman Kozluk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title