Haberler

"Hem Allah Nezdinde Hesap Verecekler Hem de Yargı Nezdinde"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kim bu milletin bir kuruşuna tenezzül ederse, bir kuruşunu yerse, mahkemelerimiz, yargımız sonuna kadar gitsin." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonunun yargıya intikal etmiş bir konu olduğunu belirterek, "Kim bu milletin bir kuruşuna tenezzül ederse, bir kuruşunu yerse, mahkemelerimiz, yargımız sonuna kadar gitsin, kimliği ne olursa olsun, hangi şahıs olursa olsun, bu milletin bir kuruşuna tenezzül edenin sonuna kadar cezalandırılmasından tarafım benim. Hem Allah nezdinde hesap verecekler hem de yargı nezdinde bu millete hesap verecekler" dedi.

-BAKAN SORU YAĞMURUNA TUTULDU-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis Genel Kurulu'nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 10. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Milletvekillerinin "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu ile bazı emniyet müdürlerinin görevden alınmasına ilişkin sorularına Maliye Bakanı şu yanıtı verdi:

"Kim bu milletin bir kuruşuna tenezzül ederse, bir kuruşunu yerse, mahkemelerimiz yargımız sonuna kadar gitsin, kimliği ne olursa olsun, hangi şahıs olursa olsun, kim olursa olsun, şu anda bu konu yargıya intikal etmiştir. Ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Kim olursa olsun gereği yapılacaktır. Bizim yanlış yapanı barındırmamız, savunmamız asla mümkün değildir. Bu milletin bir kuruşuna tenezzül edenin sonuna kadar cezalandırılmasından tarafım benim. Hem Allah nezdinde hesap verecekler hem de yargı nezdinde bu millete hesap verecekler. Ama şu anda soruşturma aşamasında olan bir konudur. Yargıya intikal etmiş bir konudur."

Tutuklu gazetelerle ilgili olarak Türkiye'nin ilk sırada olmasının büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Maliye Bakanı, "Gazetecilerin gazetecilik mesleği nedeniyle tutuklanması bir ayıptır ama başka sebeplerden dolayı Yargıtay'ca onanmış bir cezası varsa bunu gazetecilik kapsamında değerlendirmemek lazım" dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da, "Ağabeyiniz Selahattin Şimşek'in Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemlerde Iğdır'daki birçok hazine arazisi kimsenin haberi olmadan herhangi bir satış ilanı açık artırma olmadan Batmanlı işadamlarınca satın alındığı, bu konuda bir soru önergesi yönelttim. Iğdır'daki neredeyse bütün hazine arazilerinin Batmanlılar tarafından gizlice alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

-"TALİMAT VERDİM"-

Maliye Bakanı da, konuya ilişkin talimat verdiğini belirterek şöyle dedi:

"Talimat verdim, o dönemde yapılan bütün satışlar, ihalesiz veya ihaleli, yani en son orada ne zaman görev yaptı, bu herhalde 3-4 yıl öncedir.

Ben ne zaman Maliye Bakanı oldum, dolayısıyla o konuyu inceleteceğim. Kim olursa olsun. Sizin iddia ettiğiniz gibi, gizli bir şey olur mu, Milli Emlak'ın bütün satışları bir teşvik kapsamında değilse mutlaka ihale ile olur. Ben bu iddiayı inceleteceğim, eğer sizin dediğiniz gibi değil ise siz özür diler misiniz? Konuyu inceleteceğim. Müsteşara söyledim, benim bakan olduğumdan bugüne kadar Iğdır'da yapılmış bütün işlemleri çıkarttın."

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Mehmet Şimşek Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title