Haberler

Maliye Bakanı Ağbal Gaziantep'te

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türkiye, dünya ekonomi liginde orta alt gelir grubundan çıktı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, " Türkiye, dünya ekonomi liginde orta alt gelir grubundan çıktı. Şimdi çıkmamız gereken bir üst kademe kaldı. Üst gelir grubuna çıkmamız gerekiyor. 11 bin dolar olan mili geliri, 25 bin dolara çıkarmamız lazım. Potansiyelimiz var, bunu yapabiliriz." dedi.

Ağbal, Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) düzenlenen "Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıda konuştu.

Gaziantepli iş adamlarının istihdam seferberliğine çok büyük katkı sağladığını belirten Ağbal, kentte 2 ayda 12 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Kentin büyük bir istihdam potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti:

"İş adamı Abdulkadir Konukoğlu, Cumhurbaşkanımıza 15 bin sözü verdi. Şimdiki aklım olsa, ben '30 bin' derdim. 15 bin az kalmış. Daha 2 ayda 12 bine gelmişsiniz. Bu milli bir seferberlik, bunu yapmak yürek ister, memleketine güvenmek ister. Gaziantep bu projeye sahip çıktı. Cumhurbaşkanımıza 'Gaziantep'in hedefini büyütün' diye rapor vereceğim. İstihdam seferberliği büyük bir proje ve yılın ilk 2 ayı ciddi istihdam artışı oldu. Devlet olarak biz de elimizi taşın altına soktuk. Bu yeni istihdam üzerindeki bütün vergi ve primleri, devlet olarak biz üstlendik. Ekonomide büyüme rakamları arka arkaya gelmeye başladı. Son derece iyi. 1990'dan 2017 yılına kadar nereden nereye geldik. Önümüzde on yıllarca Türkiye'yi bekleyen ciddi meydan okumalar var. Türkiye bu noktada kendini yeniden konumlandırmak zorunda."

Türkiye'nin milli gelirindeki artışa değinen Ağbal, "1990 yılında, kişi başına milli gelir 2 bin 600 dolar civarındaydı. 2002 yılında 3 bin 500 dolar oldu. 2002'ye kadar bu ülke hep yerinde saymış. Orta alt gelir grubunda kalmışız. 2002 yılında AK Parti hükümeti iş başına geldi ve çok önemli yapısal reformları hayata geçirdi. Ülkeyi ileriye taşıyacak ciddi reformlar ve düzenlemeleri yaparak ülkenin önünü açtı. 2002 yılında milli gelir 3 bin 500 dolarken, biz göreve geldikten sonra 3 kat artırarak 11 bin dolara çıkardık." dedi.

Türkiye'nin, dünya ekonomi liginde, orta alt gelir grubundan çıktığına işaret eden Ağbal, şunları kaydetti:

"Şimdi çıkmamız gereken bir üst kademe kaldı. Üst gelir grubuna çıkmamız gerekiyor. 11 bin dolar olan mili geliri, 25 bin dolara çıkarmamız lazım. Potansiyelimiz var, bunu yapabiliriz. Onun için 'Geleceğimizi inşa edecek sıçramanın tam zamanı' diyoruz. Onun için bu ülkenin temel yapısal reformlarına devam edilmesi lazım. Devlet yönetimi değişikliği, milli geliri yukarıya çekecek en önemli değişikliklerden biridir. İnsan kaynağımız var. Şu anda yapmamız gereken şey, son 14 yıldır kurumsal kapasite potansiyelimizi, yatırımları sonraki aşamaya taşımak. Bunun için 16 Nisan anayasa değişikliği, devlet yönetim sistemi, bizi bir adım ileriye taşıyacak önemli bir değişikliktir."

İş adamlarına seslenen Ağbal, "Önünüzü görmek istersiniz. Yatırım yapıyorsunuz, yatırımlarınızın güvencede olmasını istersiniz. Siyasi istikrar herkesten daha fazla sizi etkiliyor. Anayasa değişikliğinden sonra çok ciddi bir reform hamlesini hayata geçireceğiz. Mevcut bir sistem var, ama yeni getireceğimiz sistem, mevcut sistemden bir adım daha ilerleme anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdulkadir Konukoğlu Naci Ağbal Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title