Haberler

Maliye Bakanı Ağbal'dan Dolar Değerlendirmesi

Güncelleme:

Dolarla ilgili değerlendirme yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Döviz kuru ekonomiye katkı sağlayacak düzeyde kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı canlı yayında 2016 yılı sonu itibariyle hedeflenen yüzde 3,2 büyüme tahminin ihtiyatlı, gerçekçi bir tahmin olduğunu belirtti. Ağbal, açıklamalarında tahminin yıl sonunda beklentiden yukarı sonuçlanabileceğini de sözlerine ekledi.

"4. ÇEYREKTE TOPARLANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV canlı yayınında dün Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi. 2016 yılı için büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 3,2 düşürülmesini yorumlayan Ağbal, "Yüzde 3,2'lik büyüme tahmini ihtiyatlı ve gerçekçi bir tahmindir. Ancak bu tahminler yıl sonunda beklentiden yukarı sonuçlanabilir" dedi. Yıl sonu büyüme tahminin revize edilmesini değerlendiren Ağbal, "Bu revizeyi yapmamızı gerektirecek gerek iç gerekse dış koşullar meydana geldi. Global ekonomide IMF tahminlerine uygun olarak büyüme gerçekleşeceğini düşündük. Turizm sektörü için yılın başında daha olumlu beklentiler vardı. Rusya'yla yaşanan kriz ve terör olaylarıyla birlikte turizm sektöründeki olumlu beklenti gerçekleşmedi. Tarım sektöründe hava koşulları nedeniyle aşağı yönlü etki görüldü. OVP rakamları dünyada benzer ülkelerle karşılaştırıldığında başarılıdır. Türkiye gerek gelişmekte olan ülkeler gerekse Çin ve Hindistan hariç diğer gelişmiş ülkelerin üzerinde yer aldı. 4. çeyrekte toparlanacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

"DÖVİZ KURU EKONOMİYE KATKI YAPACAK DÜZEYDE KALACAK"

Ağbal, OVP'nin açıklanmasının ardından piyasalardaki hareketlendirmeleri "Bugün ve dün yaşanan piyasalardaki aşağı yönlü hareketlere bakılarak Türkiye ekonomisi değerlendirilmemelidir. OVP piyasalar üzerinde olumlu etkiler yaptı. Tahminlerin piyasalar tarafından son derece rasyoneldir. Bunu yapısal reformlarla da desteklemeliyiz. Önümüzdeki dönemde istikrar devam edecek. Özellikle yapısal reformlar yapılacak. Döviz kuru ekonomiye katkı sağlayacak düzeyde kalacağını tahmin ediyoruz" şeklinde değerlendirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Binali Yıldırım Naci Ağbal Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title