Haberler

Maliye Bakanı Ağbal, Çorum'da

Maliye Bakanı Naci Ağbal, halk oylamasına ilişkin, "Ben görüyorum ki ekonomideki sinyaller de bunu gösteriyor, ekonomide son dönemde birçok gösterge 16 Nisan referandum sonucunun olumlu, 'evet' olacağını da işaret ediyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, halk oylamasına ilişkin, "Ben görüyorum ki ekonomideki sinyaller de bunu gösteriyor, ekonomide son dönemde birçok gösterge 16 Nisan referandum sonucunun olumlu, 'evet' olacağını da işaret ediyor." dedi.

Bakan Ağbal, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Derviş Günday Konferans Salonu'nda iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir halk oylamasına gideceğini, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu dile getiren Ağbal, Türk milletinin bu noktada üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi.

Halk oylaması öncesinde beklentilerin olumlu olduğunu belirten Ağbal, "Beklentilerin olumlu yöne kaymasında 16 Nisan'a ilişkin beklentilerin de olumlu olmasının önemli bir etkisi var. 16 Nisan'da bir anayasa değişikliği oylaması yapacağız, anayasada bir reform yapacağız. Ben görüyorum ki ekonomideki sinyaller de bunu gösteriyor, ekonomide son dönemde birçok gösterge 16 Nisan referandum sonucunun olumlu, 'evet' olacağını da işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Halk oylamasından çıkacak güçlü bir "Evet"in Türkiye'nin önünü açacağını vurgulayan Ağbal, AK Parti'li ve MHP'lilerin yanı sıra CHP'lilerin de anayasa değişikliğine destek vereceğine inandığını kaydetti.

Halk oylamasının bir seçim olmadığını, iktidar yarışı yapılmadığının altını çizen Ağbal, "Çok önemli bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Ülkemizin önünü açacak, bizi büyütecek, çocuklarımızın, torunlarımızın, yarınlarımızın daha iyi olması için çok ciddi bir başlangıç noktası olacak bir değişikliğe gidiyoruz. Özellikle Çorum'daki kardeşlerim, sayın vekillerimiz, il başkanımız anlatıyordur, bizler de anlatıyoruz. Şuna inanın ki bu bir yol ayrımı. Bu yol ayrımında güç birliği yapacağız. Bu yol ayrımında birliğimiz, beraberliğimiz için, devletimizin bekası için hep beraber 'Evet' diyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Halk oylaması için "Hayır" kampanyası yürütenlerin dikkatle izlenmesi gerektiğine işaret eden Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada farklı farklı siyasi düşünceler olabilir. Çorum'da yaşamış bir insan olarak söylüyorum. CHP'li, MHP'li seçmenlerimiz 'hayır' kampanyası yürütenleri mutlaka dikkatle izlesinler. Bu memleketin yararına ne söyleniyor? Sürekli bir korku, sürekli bir olumsuzlama. ya Allah'ınızı severseniz, bunlar 14 yıldır bunu yapıyorlar. Ne zaman iyi bir şey yapsak hiç 'Allah razı olsun iyi bir şey yapıyorsunuz, bu defa destekliyoruz' dediği bir şey gördünüz mü? Hiç görmediniz. Bu defa yaptığımız gerçekten bu memleketin geleceği için önemli. 14 yıldır Çorum da büyüdü, Çorum da kalkındı, Türkiye de büyüdü, Türkiye de kalkındı. Mega projelere hep beraber imza attık. Ben sabah 8'de evimden çıktım, Çorum'a geldim. Vallahi iftihar ettim memleketimle, yolumla iftihar ettim."

"Futbolda jübile var da siyasette yok mu?"

Bakan Ağbal, anayasa değişikliğinin getirdiği düzenlemelere dikkati çekerek, "Yönetim sisteminde reform yapıyoruz. Son 14 yılda yapılanları üst üste koyun, bu anayasa değişikliğine ona bakarak karar verin. Anayasa değişikliği bütün bu yapılanları taçlandıracak. Siyasete bereket getirecek, istikrar getirecek. Siyasette marjinallikten beslenenler, marjinal kalıpta siyasetle ayakta kalanların hepsi gidecek. Artık millet sözün tek sahibi olacak. Buna niye karşı çıkılıyor? Neden illaki parçalı bir siyaset isteniyor? Siyasette uzlaşma olsun, birlik ve beraberlik güçlensin." diye konuştu.

Mevcut yönetim sisteminin Türkiye'ye yetmediğini dile getiren Ağbal, "Mevcut sistem bu ülkenin ihtiyaçlarına artık yetmiyor. Bu ülkenin iddialarının gerisinde kalıyor. Bu ülkenin ortaya koyduğu bir vizyonu, hedefi var. Bu hedefte de dar geliyor. Dar elbisenin için de gitmek zorunda mı bu ülke? Elbisemizi bedenimize uydurulalım." dedi.

Anayasa değişikliğinin yapılmasının ardından siyasi partilerin de değişeceğine inandığını belirten Ağbal, "Vatandaşın yüzde 50'sine göre bir vizyonun yoksa, bir programın yoksa arkadaş bırak siyaseti o zaman. Futbolda jübile var da siyasette yok mu?" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Naci Ağbal Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title