Haberler

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a geldi.

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan'a geldi.

Yavilioğlu, Erzincan ziyaretinde sırası ile Erzincan Valiliğini, Erzincan Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini getirecek olan yeni anayasa değişikliği teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Türkiye genelinde düzenlenen konferansların Erzincan da ki ayağını Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu kendi sunumu ile gerçekleştirdi. Yavilioğlu konferansında "Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine değinerek yaptığı konuşmada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir anayasayı onayladı çıkardı. ve sizin onayınıza sizin takdirinize sunmak için yeni bir takvim belirlenmiş oldu. Bu haliyle hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Türkiye hem bulunmuş olduğu yer itibariyle hem de geçmişten itibaren yaşamış olduğu siyasal gelişim itibariyle oldukça hızlı ve büyük olayları birlikte yaşayan bir ülke. Bu günde gene o büyük olaylardan belki de en önemlilerden birisi. Benim yaşadığım dönemde yaşım itibariyle en önemli en değerli olay olarak bunu görüyorum. Çünkü Türkiye'de halkın iradesinin mecliste somutlaşması, halkın iradesinin istediği şekilde mecliste hükümet oluşturulması milletin takdir ettiği kişilerin hükümette ve yönetimde olmasına imkan tanıyacak imkan sağlayacak bir sistem değişikliği ile sizlerin önüne geldik.

Bu kime bağlı kişilere bağlı sisteme bağlı değil sisteme bağlı yürüyen bir yapı yok kişilere bağlı bir yapı var. Eskiler derler ya bir kına iki kılıç sığmaz bir posta iki aslan girmez. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dediği gibi "Bir gemide iki kaptan olmaz" valla kardeş kardeşle kavga eder çok ciddi sıkıntılar çıkar. Onun için bunun teke indirilmesi lazım. Daha önce vesayet aracı olarak kullanılan bu Cumhurbaşkanlığı ki 28 Şubat'ta 28 Şubat darbesinin olgunlaştırılmasını sağlayan kişide mercide yine bir Cumhurbaşkanıydı. Bir cumhurbaşkanının marifetiyle 28 Şubat sürecine giden bir dönemi yaşadınız yaşadık, bunun teke indirilmesi lazım. 2007'de halk tarafından seçilmesini sizler onayladınız, siz bu yetkiyi kullandınız ve bundan sonra cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek dediniz. Fakat siz şunu yaptınız dediniz ki "Ben cumhurbaşkanını daha fazla güçlendiriyorum." Cumhurbaşkanına ilave bir meşruiyet verdiniz. İradeyi teke indirin, kardeşi kardeşe düşürmeyin, sistem değişikliği olsun, iş sistem üzerinde yürüsün" diye konuştu.

Yavilioğlu konuşmasının ardından gerçekleştirdiği 90 sayfalık sunumunda "Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik iddialara da cevap verdi.

Geniş bir katılımın yaşandığı konferansa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Yavilioğlu 28 Şubat Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title