Haberler

'Malika'yı Atmadım, Kusarken Minibüsten Düştü'

ANTALYA'da Kırgısiztan uyruklu 23 yaşındaki Malika Nootieva'yı minibüste demirle dövüp çantasını ve cep telefonunu aldıktan sonra Korkuteli yoluna attığı iddia edilen 49 yaşındaki Mustafa Y., suçlamaları kabul etmedi.

ANTALYA'da Kırgısiztan uyruklu 23 yaşındaki Malika Nootieva'yı minibüste demirle dövüp çantasını ve cep telefonunu aldıktan sonra Korkuteli yoluna attığı iddia edilen 49 yaşındaki Mustafa Y., suçlamaları kabul etmedi. Mustafa Y., Nootieva'nın alkol nedeniyle kusmak isterken seyir halindeki aracın kapısının açılması sonucu düştüğünü ileri sürdü.

Antalya- Korkuteli karayolunda geçen 21 Aralık gecesi kanlar içinde ağır yaralı bir genç kız bulundu. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan kızın, Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva olduğu anlaşıldı. Baş ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izleri, doku zedelenmesi ve ezik tespit edilen Malika Nootieva, 3 kez beyin, 4 kez estetik ameliyatı geçirdi. Kısıtlı kelimelerle konuşabilen Malika Nootieva, 58 gün sonra taburcu edildi. Babası Raimbek Nootieva ve anne Adila Nootieva ile birlikte Antalya Yardım Gönüllüleri tarafından konuk edilen Malika Nootieva, Atatürk Devlet Hastanesi'nde gördüğü fizik tedavi sayesinde yürümeye başladı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma kapsamında, garsonluk yapmak için Antalya'ya geldiği anlaşılan Nootieva'nın, para karşılığı erkeklere pazarlandığı iddia edildi. Nootieva'yı pazarladığı iddia edilen Sefa Ç. ile Korkuteli yolunda dövüp yola attığı ileri sürülen Mustafa Y. gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından tutuklandı. Sefa Ç. hakkında Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Mustafa Y. hakkında ise Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki ayrı dava açıldı.

'Nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapsi istenen Mustafa Y.'nin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, Malika Nootieva ve tarafların avukatları hazır bulundu. Mustafa Y. savunmasında, olay tarihinden 3-4 gün önce arkadaşı Sefa Ç.'nin aracılığıyla geçimini fuhuş yaparak temin eden Damira Asylkyzy adlı kadınla tanıştığını söyledi. Mustafa Y. "Damira ile AVM'ye gitmiştik. AVM'de arkadaşı Malika Nootieva yanımıza geldi. Malika ile bu şekilde tanıştık. Daha sonra birlikte bara gidip alkol aldık, kaldıkları eve gittik" dedi.

KUSMAYA ÇALIŞIRKEN DÜŞTÜ

Damira'dan arkadaşının da fuhuş yaptığını öğrenince, kadınları pazarlayan Sefa Ç.'ye 400 lira verip olay günü Malika Nootieva ile gezdiklerini söyleyen Mustafa Y. "Bu parayı cinsel ilişki için değil, benimle gün boyu gezsin diye verdim. Mağdureyi minibüsüme alıp dolaştık. Bir restorana gidip yemek yedik. Bara gidip alkol aldık. Mağdurenin yanında pasaportu yoktu. Geceyi otelde geçiremeyeceğimiz için Korkuteli'deki evime götürmeye karar verdim. Korkuteli'ye giderken mağdure aldığı alkolün etkisiyle kusma teşebbüsünde bulundu. Aracı yavaşlattım. Sağa doğru 90 derecelik viraja girdim. Mağdure sağ ön koltukta oturuyordu. Ben birden yolu kontrol etmek için sağa sola baktığım sırada mağdurenin sağ ön kapının açılmasıyla düştüğünü görünce, aracı durdurup geri geldim. Düştüğü yerde kan olduğunu gördüm. Yerde hareketsiz yatınca şoke oldum. Evliyim, çocuklarım var. Olay anında alkollü olduğum için, ehliyetimin de alınacağı korkusuyla mağdureyi o halde bırakıp gittim" dedi. Malika Nootieva ise tercüman eşliğinde alınan ifadesinde "Arabaya bindiğimizde sanık pasaportumu, telefonumu ve çantamı, yüzüğümü, boynumdaki zinciri, kulağımdaki küpeleri istedi. Vermek istemeyince tartıştık. Boğazımı sıktı, ayaklarıma vurdu. Başıma demir bir cisimle vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Duruşmada Sefa Ç. de tanık olarak dinlendi. Sefa Ç., mağdureyi para karşılığında sanığa götürmediğini ileri sürdü.

Mahkeme, olayın görgü tanığı Damira Asylkyzy'nin açık adresinin tespiti için emniyet müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title