Haberler

Mali'de Saldırı

Mali'de askeri üsse yapılan saldırıda 17 askerin öldüğü belirtildi.

Mali Savunma Bakanı Tieman Hubert Coulibaly, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Peul etnik grubuna bağlı silahlı kişilerin, Moritanya sınırına yakın Nampala bölgesindeki askeri üsse saldırdığını bildirdi.

Saldırıda 17 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35 kişinin de yaralandığını kaydeden Coulibaly, yaralıların hastaneye sevk edildiğini, güvenlik güçlerinin de durumu kontrol altına aldığını söyledi.

Coulibaly, terör gruplarıyla mücadele kapsamında gelecek günlerde etkili önlemler belirleyeceklerini de dile getirdi.

Öte yandan Devlet Başkanı İbrahim Bubacar Keita'nın başkanlığında, güvenlik yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantıda, güvenlik önlemlerinin ülke genelinde arttırılmasına karar verildi.

Peul Kimliğinin Muhafazası ve Mali'de Yargının Yenilenmesi İttifakı (ANSIPRJ) Başkanı Bakaye Cisse, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı üstlendiklerini belirtti.

ANSIPRJ, 2012'de patlak veren güvenlik krizinde, ordu ve Bambara etnik grubunun saldırılarına hedef olan Peul etnik grubunun haklarını korumak amacıyla haziranda oluşturulmuştu.

Eski Devlet Başkanı Amadu Tumani Ture, 22 Mart 2012'de devlet başkanı seçimine bir ay kala darbeyle yönetimden uzaklaştırılmıştı. Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) ayrılıkçılarının, kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerini ele geçirmesi ve ardından Bamako'daki geçici hükümetin yardım talep etmesi üzerine Fransa, bölgeye askeri müdahalede bulunmuştu.

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir'de, 2015'te imzalanan barış anlaşmasına rağmen ülkedeki etnik çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Moritanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title