Haberler

Mali'de İlk Altın Rafinerisi, 2015'te Faaliyete Geçecek

Rafinerinin ayda 50 ton altın üretme kapasitesine sahip olması bekleniyor.

Mali'nin ilk altın rafinerisi, 2015 yılının ortalarında üretime başlayacak.

Mali Maden Bakanlığı'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, 1312-1337'de ülkeyi yöneten Mali'nin 10. Kralı Kankou Moussa'nın adını taşıyan rafinerinin 20 ton kapasite ile üretime başlamasının, daha sonra da aylık 50 ton kapasiteye ulaşmasının beklendiğini belirtti. 45 milyon avroya mal olan rafinerinin inşası ülkedeki siyasi ve sosyal istikrarsızlık nedeniyle gecikmişti. Rafinerinin Kasım 2013'te faaliyete geçmesi bekleniyordu.

Güney Afrika ve Gana'dan sonra Afrika'daki en büyük altın üreticisi olan Mali'nin geçen yıl yaklaşık 47 ton brüt altın ürettiği tahmin ediliyor. Ulusal Maden ve Jeoloji Dairesi'ne göre, ülkede 1996'dan bu yana yıllık ortalama altın üretimi 50 ton oldu.

Son yıllarda altın, ülke ihracatının yüzde 75'ini kapsıyor. Ülkede şu an, güney ve batı bölgelerinde 9 altın madeni bulunuyor. Sektörde yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediliyor.

Uluslararası havalimanı Bamako-Senou yakınlarında inşa edilecek rafineri için başlangıçta 500 kişinin istihdamı bekleniyor. - Bamako

Kaynak: AA / Güncel

Bamako Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title