Haberler

Malezya Iş ve Yatırım Fırsatları Toplantısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi tarafından Malezya'daki yatırım ve iş fırsatlarının değerlendirildiği toplantı düzenlendi.

ATO Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Şahin, toplantıyı iki ülke arasındaki kardeşliği, ticaret dostluğuna dönüştürmek adına organize ettiklerini söyledi.

Odaların ülkeler arasındaki ticaretin geliştirmesi açısından önemine işaret eden Şahin, "Dünyada bayrağında ay yıldız olan çok az ülke var. Bunlardan biri de Malezya. Biz iki kardeş ülkeyiz. Dolayısıyla dostlarımızın, kardeşlerimizin büyümesi bizi de gururlandırıyor. İnanıyorum ki Malezyalı kardeşlerimiz de Türkiye için aynı şeyi düşünüyorlar." dedi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar dolar civarında olduğunu anlatan Şahin, "Bütün amacımız bu toplantılarla ticaret kapılarını yavaş yavaş açmak." ifadesini kullandı.

"Türkiye için ideal bir ülke"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Malezya İş Konseyi Başkanı Süheyla Çebi Karahan da Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde yaşanan sıkıntılara değinerek, bu anlamda Türkiye'nin Asya gibi büyük bir bölgeye odaklanması gerektiğini söyledi.

Bu açıdan bakıldığında Malezya'nın önemli bir ülke olduğunun altını çizen Karahan, "Müslüman bir ülke. Bütün halk İngilizce konuşabiliyor. Türkiye'den haftada 10 uçak seferi var. İş yapabilirlik listesinde dünyada 18. Sırada. Bizim iş yapmamız için ideal bir ülke." değerlendirmesinde bulundu.

Malezya'nın tarım ve hayvancılık konusunda alıcı ülke konumunda bulunduğunu belirten Karahan, Türkiye'nin ise bu alanlarda önemli bir ülke olmasına karşın Malezya'ya satış yapamadığının altını çizdi.

Diğer konuşmalar

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de Malezya'nın kalkınmada gösterdiği performansın kendisini çok etkilediğini dile getirdi.

Malezyanın ekonomi alanındaki başarısının rastlantı olmadığına dikkati çeken Özdebir, ülkenin zengin doğal kaynaklara sahip olduğunu ifade etti.

Malezya'nın ayrıca eğitim ve teknolojiye de ağırlık verdiğini, tasarruf oranlarını yükselttiğini anlatan Özdebir, "Malezya'nın başarısı sadece ekonomik refahın ötesinde, saygıyla, ortak hedefe ulaşmak için birlikte çalışmanın önemini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal da ihracatın artırılabilmesi için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu ifade etti.

Çeşitli ülkelerde "ticaret merkezleri" oluşturulmasının önemine değinen Erdal, "Bu, Ekonomi Bakanlığının da desteklediği bir konu. Bununla Türkiye'nin ihracatın artırılması hedefleniyor. İş konseylerimizin olduğu diğer ülkelerde de bu ticaret merkezlerinin açılmasını istiyoruz. Bu çok önemli." diye konuştu.

Erdal, "Bu ülkelerde irtibatımız olsun, iş ve fuar organizasyonları yaparak insanların önünü açalım." dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de sektör olarak bu zamana kadar 114 ülkede, 340 milyar dolarlık hacme sahip, 9 bine yakın projeye imza attıklarını dile getirdi.

Müteahhitler olarak Malezya'ya seve seve gidebileceklerini belirten Yenigün, "Mesafe önemli değil yeter ki iş olsun. Türk insanı girişimcidir, gözü karadır. Biz yurt dışına böyle açıldık. Malezya'da müteahhitlik sektörüne ihtiyaç varsa seve seve gideriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Ticaret Odası Nurettin Özdebir Türkiye Malezya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title