Haberler

    Malezya Gp'sinde Kazanan Vettel

    2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP’yi Ferrari pilotu Sebastian Vettel kazandı.

    Ferrari ile henüz ikinci yarışına çıkan Vettel, 2. sıradan başladığı yarışı güzel bir strateji ve performansla ilk sırada tamamlayarak podyumun zirvesinde yer aldı.

    Yarışın ilk turlarında Marcus Ericsson’un ilk virajda pist dışına taşmasının ardından giren güvenlik aracı periyodunda rakiplerinin aksine pite gelmeyen ve liderliğe yükselen Vettel avantajlı konuma geçti ve yumuşak – yumuşak – sert lastik kullanımıyla 2 pit yaparak yarışı kazanmayı başarmış oldu. Böylece Vettel 2013 Brezilya GP’den sonra ilk zaferini kazanırken kariyerinde 40. zaferini elde etti. Ferrari ise 2013 İspanya GP’den sonra ilk zaferini kazandı.

    Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, güvenlik aracında pite gelmesinin ardından liderliği kaybettikten sonra bir türlü Vettel’i yakalayacak performansı sergileyemedi. Son piti öncesinde pist üstünde Vettel’e geçilen Hamilton yarışı 2. sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaşadı.

    Yarışa 1-2 hedefiyle başlayan Mercedes, Nico Rosberg’in 3. olmasıyla ancak çifte podyum zaferi elde etmiş oldu.

    Yarışın yıldızlarından birisi ilk turlarda lastiği patladığı için en geriye düşen Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu. Yarışa 11. sıradan başlayan ve startın ardından 2-3 sıra daha kaybeden Raikkonen, Sauber’den Felipe Nasr’ın sağ arka tekerleğine temas etmesi sonucu lastik patlattı ve pite dönerken oldukça zaman kaybetti. Ancak güvenlik aracı ile zaman kaybını telafi eden Raikkonen iyi bir sürüş ile 4. oldu ve kaybı minimum seviyede tutmaya çalıştı.

    Ferrari ve Mercedes pilotlarının arkasında en hızlı isimler Williams pilotları oldular. İstikrarlı bir yarış çıkaran Massa, son turlarda kendisini yakalayan takım arkadaşı Valtteri Bottas karşısında pozisyonunu korumayı başaramadı ve 6. oldu. Bottas ise son anda 5. olmayı başardı.

    Benzer haberler için TRF1.net

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Sebastian Vettel Formula 1 Mercedes Malezya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title