Haberler

Malezya'da Terörle Mücadele

El Kaide bağlantılı militanların bölgede tehdit oluşturmayı sürdürmesi nedeniyle Sabah bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Malezyalı yetkililer, El Kaide bağlantılı militanların tehdit oluşturmayı sürdürdüğü Sabah bölgesinin kıyı kesiminde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirdi.

Malezya İçişleri Bakanı Zahid Hamidi ve Emniyet Genel Müdürü Halid Ebubekir, düzenledikleri basın toplantısında, bölgede 48 saat içinde alınacak tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.

Sokağa çıkma yasağının günün belirli saatlerinde uygulanacağını bildiren Ebubekir, güvenliğin sağlanması için bölgeye 700'den fazla asker ve polis takviyesi yapılacağını kaydetti.

Ebubekir, kaçırılan polis memurunun da ramazan bitmeden ailesine kavuşturulabilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Sabah bölgesinde hafta sonu düzenlenen saldırıda bir polis öldürülmüş, bir polis kaçırılmıştı.

Saldırının sorumlularının izinin sürülmesinde Malezya birliklerine Filipinler'den gelen donanma teknelerinin de destek verdiği ifade ediliyor.

Bölgede sık sık şiddet eylemleri düzenleyen ve fidye için adam kaçıran militanların El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütünden olduğu sanılıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Malezya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title