Haberler

Malazgirt'te Sokak Köpekleri Kısırlaştırılıyor

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanları kısırlaştırmak için çalışma başlattı.

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanları kısırlaştırmak için çalışma başlattı.

Malazgirt Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanları kısırlaştırıyor. Yapılan uygulamada insan sağlığına gelebilecek her türlü tehdidi önlemek için köpeklere gerekli aşı ve tedavi yapılıyor. Denge Veterinerlik adlı özel bir firmayla yapılan anlaşma kapsamında yürütülen çalışmalarda sokaklarda bulunan başıboş köpekler, kısırlaştırılarak gerekli aşı ve tedavileri yapılıyor. İlçe genelinde ekipler tarafından yakalanarak toplanan sokak köpekleri, Belediye Oto Garajı'nda park halindeki araçta bulunan mobil ameliyathanede uzman veterinerler tarafından kısırlaştırılıyor. Sokak hayvanlarına yönelik yapılan kısırlaştırma operasyonu ile birlikte bulaşıcı hastalıkları önlemek için kuduz aşısı ve iç parazit uygulaması da yapılıyor. Tedavisi gerçekleştirilen köpeklerin kulağına üzerinde numarası olan küpe takıldıktan sonra veteriner kontrolünde bakım bölümüne alınarak iyileşmesi bekleniyor.

Malazgirt Belediyesi Veteriner Müdürlüğü kontrolünde yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Halis Coşkun, sokaklarda bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanlarla ilgili yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için böyle bir çalışma yapma gereği duyduklarını belirterek, köpeklere 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği gereği işlem yapıldığını ifade etti. Coşkun, "Halkımızın sağlığı ve güvenliği için özel bir şirketle yapmış olduğumuz anlaşma doğrultusunda sokak hayvanlarına veteriner hekimleri tarafından sağlık taraması yapılıyor. Bununla birlikte kısırlaştırılıp, kuduz aşısı ve gerekli bakımı yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılan hayvanlar, iki günlük müşahede sürecinin ardından doğal ortama tekrar bırakılıyor" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title