Haberler

Malazgirt'te Mahkemelik Trafo Boşaltıldı

Malazgirt'te vatandaşa ait araziye 25 yıl önce kurulan elektrik trafosu ilgili şirket tarafından boşaltıldı.

Malazgirt'te vatandaşa ait araziye 25 yıl önce kurulan elektrik trafosu ilgili şirket tarafından boşaltıldı.

VEPSAŞ Malazgirt İşletme Şefi Filit Alataş, Danişmentgazi Mahallesi'nde İhsan Yılmaz'a ait arsada bulunan elektrik trafosunu boşalttıklarını belirtti.

Alataş, 2011 yılında trafonun boşaltılması gerektiğini, kendilerinin de bu yönde şirkete bir yazı gönderdiklerini belirterek, şu ana kadar her hangi bir cevap alamadıklarını söyledi.

Vatandaşın mağdur olmaması için trafoyu başka bir yere taşıma işlemlerine başladıklarını belirten Alataş, "Kültür caddesinde hali hazırda bir trafomuz vardı. Sadece yüzde 15 bir eksiğimiz kalmıştı. Buraya taşındıktan sonra bu yüzde 15 eksiğimizi de gidermeye çalışacağız. TR 37 trafosunun tahliye işlemleri yapmak için buradayız. Boşalttığımıza dair tutanaklarımızı düzenleyerek imzamızı atacağız. Dilerim ki bu vatandaşımızın mağduriyeti en kısa zamanda giderilir" diye konuştu.

Yıllardır hukuki mücadele verdiğini belirten arsa sahibi Yılmaz ise, kamulaştırma veya kira bedeli verilmeden yılarca arsasının işgal edildiğini ileri sürdü.

Şirketin hiçbir gerekçe sunmadan trafoyu boşalttığına değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"TEDAŞ yetkilileri, 2011 yılında biz burayı boşaltacağız ve kiranızı vereceğiz dediler. Ben arsama kaçak olarak kurulan trafo yüzünden çok zarar gördüm. Trafonun yanında evlerim var. Evlerimi kiraya veremiyordum. Çok büyük zarar gördüm. Trafo yüzünden iki defa binamın çatısı yandı. Arsam merkezi bir yer ve ben bu yerimi yaklaşık 25 yıldır kullanamıyorum. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi gelip trafoyu boşalttılar. Yetkililer verdikleri sözlerde durmadılar. Tek isteğim bugüne kadar yaşadığım mağduriyetin giderilmesi."

Kaynak: AA / Yerel

Malazgirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title