Haberler

Malazgirt'te 'Kariyer Günleri' Etkinliği

Muş’un Malazgirt ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ‘kariyer günleri’ etkinliği düzenlendi.

Muş'un Malazgirt ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 'kariyer günleri' etkinliği düzenlendi.

Malazgirt Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nun birlikte düzenlemiş olduğu 'kariyer günleri' etkinliğine katılan Kaymakam Soner Kırlı, kaymakamlık mesleğinin zor ve güzel yanlarını anlattı. Kaymakam Kırlı, "Sevgili öğrenciler, kaymakamlık mesleği hakkında sizlere kısa bir bilgi vermek istiyorum. Kaymakam ilçede hükümetin temsilcisi sıfatıyla genel idarenin başıdır. Bu yüzden ilde vali, ilçede kaymakam yalnızca İçişleri Bakanlığı'nın değil tüm bakanlıkların görevlerinin ilde ve ilçede üstlenmişlerdir. Bu açıdan vali ve kaymakamın sorumluluk ve yetki alanı çok geniştir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat kaymakamın emri altındadır. Bu nedenle, ilçenin en büyük mülki amiri olan kaymakam, hizmetin daha etkin ve verimli yürütülmesi, vatandaşların memura daha çok ulaşımının sağlanması ve kamu binalarının güvenliğinin sağlanması için çalışır "dedi.

"Kaymakamlık mesleğini ben daha çocukken kafama koyan anneme çok teşekkür ediyorum" diyen Kaymakam Kırlı, "Ben size başımdan gecen kaymakamlıkla ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Ben Aksaray Eskil doğumluyum, fakat Konya'da büyüdüm. Ben daha 11 yaşındayken Konya'da annemle birlikte okula giderken, Konya Valiliği'nin önünden geçtik. Hiç unutmuyorum o anda annem bana şunu dedi, 'Oğlum bir gün seni burada, bu valilikte çalışırken görmek istiyorum.' Aradan yıllar geçti ben annemin dediği gibi kaymakam oldum ve ilk tercihimi de Konya Valiliği yazdım. Allah'ta nasip etti ve ilk staj yerim Konya Valiliği oldu. Annemin yıllar öncesindeki dua ve temennisi gerçek olmuştu. Bana kaymakamlık mesleğini aşılayan anneme çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yurt öğrencilerine çok kitap okumaları tavsiyesinde de bulunan Kaymakam Kırlı, "Yerli ve yabancı yazarların kitaplarını bol bol okuyun. Ben her gün mutlaka fırsat bulunca kitap okuyorum. Sizlere de kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Bizim kütüphanemiz var orası sizlere ve tüm vatandaşlara açıktır. Kütüphaneye gidin ve kitap ve süreli yayınları okuyun" ifadelerini kullandı.

Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Malazgirt Konya Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title