Haberler

Malazgirt'te 30 Kişiye Girişimcilik Eğitimi

Muş KOSGEB Müdürlüğü tarafından Malazgirt'te 30 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor.

Muş KOSGEB Müdürlüğü tarafından Malazgirt'te 30 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor.

KOBGEB Müdürlüğü tarafından başlatılan kursa müracaat eden vatandaşlar arasında yapılan elemelerin ardından eğitimlere katılmaya hak kazanan 30 kişi, 70 saatlik girişimcilik eğitimine alındı.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Eğitim Destek Uzmanı Mehmet İnat tarafından kursiyerlere, girişimcilik, iş fikri bulma, pazar araştırma ve pazarlama planı, üretim planı, yönetim organizasyon, finansman planı ve iş planı eğitimlerinin verildiği bildirildi.

Eğitimlerde yüzde 90 oranında katılım ve başarı gösteren kursiyerlere "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası" verileceğini belirten İnat, "Sertifikaya sahip olan kişi kuracağı yeni işle ilgili planını hazırlayıp KOSGEB Müdürlüğüne başvurduğunda, 30 bin lira hibe destek alabilme hakkına sahip olacaktır. Bunun için kurulun planı onaylaması gerekiyor sadece. Daha sonra da işini geliştirmek isteyen Girişimci teminat karşılığında ilk 2 yılı ödemesiz ve toplam 2 yılda geri ödemeli faizsiz 70 bin lira kredi kullanabilecektir. Girişimcilerimizi artık sanayi ve diğer tüm sektörlerde görmek arzusundayız" dedi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Malazgirt Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title