Haberler

Malatyaspor'un Eski Yöneticileri Hakkındaki Dava

''Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma'' iddiasıyla haklarında dava açılan kulüp eski yöneticilerinin yargılanmasına devam edildi

Malatyaspor Kulübünün 2006-2009 yılları arasında yönetim kurulunda yer alan ve haklarında "Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" iddiasıyla dava açılan eski başkan ve yöneticilerin yargılanmasına devam edildi.

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanık Atilla Kapkıner ve bazı sanık avukatlarıyla Malatyaspor Kulübü'nün vekili Şahin Evin hazır bulundu.

Tanık Kapkıner, verdiği ifadede, 1988 yılından Aralık 2004'e kadar Malatayaspor kulübünde muhasebe ve kulüp müdürlüğü görevini yürüttüğünü söyledi. Aralık 2004'ten Ağustos 2005'e kadar da kulüp menajerliği yaptığını belirten Kapkıner, "Bu tarihte kulüpteki görevimden ayrıldım. Temmuz 2006'dan Mayıs 2007'ye kadar, Haşim Karadağ'ın başkanlığı döneminde, kulüp menajeri olarak yeniden görev aldım. Bunun haricinde kulüpte resmi bir görev yapmadım. İddianamede yer alan 1 Mayıs 2005-24 Haziran 2006 tarihlerinde yapılan tüm mali hareketler, Hikmet Tanrıverdi ile İlhan Kavuk'un direktifteri doğrultusunda yapıldı. Bunun dışında yönetimde kimseden parasal konularda herhangi bir emir almadım, kendi başıma da herhangi bir işlem yapmadım" dedi. 24 Haziran- 5 Kasım 2006 tarihlerinde Haşim Karadağ başkanlığında yönetim kurulu oluşturulduğunu ve  bu dönemde parasal işlerle ilgili emir ve direktifleri sadece Karadağ'dan aldığını kaydeden Kapkıner, şunları söyledi:

"Karadağ dışında kulübün mali yapısıyla ilgilenen kimse yoktu. Parasal harcamalar tamamen başkan Karadağ'ın bilgi ve rızasıyla yapılırdı. Kulübe giren ve çıkan paraların tamamı Karadağ'ın bilgisi dahilindeydi. O'nun dışında parasal işlerle ilgili bana talimat veren olmadı."

Görev yaptığı Aralık 2004'e kadar kulüp harcamalarının tamamının bankalar aracılığıyla yapıldığını belirten Kapkıner, "Ben muhasebe görevinden ayrıldıktan sonra muhasebe işlemlerinin ne şekilde yapıldığını bilmiyordum. Daha sonra bilirkişilerle birlikte yaptığım incelemede, Aralık 2004'ten sonra kulüp giriş çıkışlarının tamamının bankalar aracılığıyla yapılmadığını fark ettim. Şahıslar adına para aktarımları vardı. Bu dönemde kulübün mali yapısı bozulmuştu. Kulübe gelen paraların icra dosyalarına gitmemesi için şahıs hesaplarına paralar geliyordu" diye konuştu.

Hakim İzzettin Duman, savunmasının alınamamış olması nedeniyle kulüp yöneticilerinden sanık Muhammed Kılıç hakkında yakalama kararı verilmesini, sanıklar Ali Zengin ve Orhan Kaya hakkındaki yakalama emirlerinin infaz edilmesinin beklenmesini uygun gördü.

Duruşma,10 Ocak 2014'e ertelendi.

Dava kapsamında kulüp başkan ve yönetcilerinden 130 kişi yargılanıyor. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Malatyaspor Karadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title