Haberler

Malatyalı Besiciler Taleplerini İletti

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, taleplerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ilettiklerini bildirdi.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Temmuz'da Ankara'da düzenlenen Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Olağanüstü Genel Kurulu'na ildeki delegelerle katılım gösterdiklerini ifade etti.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'nın da katıldığını ve üreticilerin istek, talep ve sorunları dinlediğini aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Mera komisyonlarında birliklerden de bir kişinin katılmasını talep ettik. Kadın yetiştiricilerin desteklenmesi gerektiğini Bakanımıza anlattık, kadın yetiştiricilere ve çobanlara sosyal güvenlik desteği sağlanmasını istedik. Sektörle ilgili 20 maddeyi kendisine sunduk."

Akın, birlik olarak ayrıca kuzu kesimlerinin önlenmesi için de destek talep ettiklerini dile getirerek, "Fakıbaba, toplantıda her kesimi dinlemeye çalıştı, Fakıbaba'nın tarım ve hayvancılık noktasında önemli çalışmalar yapacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title