Haberler

Malatyalı Araştırmacı Yazar Murat Çetin Açıklaması

FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in fitneci olduğunu ayet ve hadislerle açıklayan Malatyalı araştırmacı yazar Murat Çetin, A Haber ekranlarında çarpıcı tespitlerde bulundu.

FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in fitneci olduğunu ayet ve hadislerle açıklayan Malatyalı araştırmacı yazar Murat Çetin, A Haber ekranlarında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Araştırmacı yazar Murat Çetin, Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen'in fitneci olduğunu ayet ve hadislerle açıkladı. Çetin, "Bir insan ağlarsa konuşamaz ama hem ağlayıp hem konuşabiliyorsa, günah işlemede nihai bir seviyeye gelmiştir. Ki peygamber efendimiz böyle insanlara karşı teyakkuz halinde olun uyarısında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bediüzzaman Said-i Nursi ve Kuran hadis ve fıkıh çerçevesinde Risale-i Nurla alakalı ilmi araştırma yapan Mehmet Doğan'ın Fethullah Gülen hakkındaki tespitlerini aktaran Çetin, "Fethullah Gülen Gizli Zındıka Komitesi'nin maşasıdır. Onların uygulamalarını İslam alemi üzerinde tatbik etmek için tasarlanmış bir piyondur" dedi. Mehmet Doğan hocanın 2014 yılında Gülen hareketiyle ilgili söylediklerini aktaran Çetin, "Mehmet Doğan hocaya ait Rumüzu'l Kur'an 4 isimli kitapta Ali İmran suresi 64'üncü ayetin tefsir ediliyor. Kitabın 194'üncü sayfasında çok önemli bir detay var. Kitapta Hristiyanların ve Yahudilik haktır, onlar ehli cennettir diyecek bir örgütün çıkacağı yazıyor. Bu söylemlere sahip bir örgüt çıkacağını belirten kitapta ayrıca bu örgütün fitnelerinin 1970'lerden sonra ayyuka çıkacağını 2014 yılından sonra ise bu örgütün bitmeye başlayacağını ifade ediyor. Mehmet Doğan hoca 2005 yılında yazdığı kitapta bu detayları anlatmış" açıklamalarında bulundu.

Ramuz el Ehadis kitabından da örnek veren Çetin, "Ümmetimden iki tane adam olacak. Bunlardan bir tanesi Vehdir. Cenab-ı Hak buna hikmeti hibe etmiştir. Diğeri ğıylandır, bu öyle bir fitne sahibi olacak ki, bunun fitnesi şeytanın fitnesinden daha ziyade ümmetin üzerinde olacak. Arapça'da g harfi olmadığı için, ğıylan ğulen'i çağrıştırıyor. Arap kulağıyla dinlediğiniz anda ğıylan ğulen manasına geliyor" dedi.

Muhtaru'l Ehadis isimli kitaptan da örnekler veren Çetin, Fethullah Gülen örgütünün Said-i Nursi'nin Şualar isimli eserinde de yer aldığını belirtti. Risale-i Nur Külliyatı içinden 5'inci Şua isimli kitaba işaret eden Çetin, kitabın yedinci meselesinde deniliyor ki, "Hz Peygamber'den hadisi naklederek, "Süfyan büyük bir alim olacak. İlmiyle dalalete düşecek ve ekser alimleri kendine taraftar edecek. Ekser alimleri etrafında fetvacı yapacak. Çok muallimleri kendisine taraftar yapacak" kısmına işaret etti. Gülen cemaatinin yüzde 50'sinin öğretmenlerden oluştuğunu hatırlatan Çetin, "Kendisine taraftar eder ve din derslerinden tecerrüt etmiş maarifi rehber edip, şiddetle tamimine çalışır. Yani dinden tecerrüt etmiş dinsiz bir maarifi, rehber ettikten sonra her yerde okul açar" ifadelerine yer verildiğini aktardı.

Cemaatin Kur'an ve Müslümanların Kur'an ile olan muhabbetini ortadan kaldırmaya yönelik bir projeye giriştiğini aktaran Araştırmacı-Yazar Çetin, "Dolayısıyla bunu çeşitli vasıtalarla yapamayınca, şeytanın Allah ile aldatma projesini hayata geçirdiler. Yani FETÖ'nizm, Müslümanları Allah ile aldatma projesidir" diye konuştu. FETÖ'nün kendisini İsa Mesih olarak gördüğünü anlatan Çetin, "Hz Peygamber son olduğu için kendisinden sonra başka bir peygamber gelmeyecek. Peki peygamber gelmeyecekse ne olacak, peygambere benzeyen bir zat gelecek. İşte o ise benim diyerek yakın çevresine bu şekilde izahlarda bulunuyor. Kendini mesih telakki ediyor mesih zannediyor" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Doğan Murat Çetin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title