Haberler

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş Açıklaması

"Malatyalı üreticiler olarak dün akşam olası donu hafif atlattık" dedi.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş,

"Malatyalı üreticiler olarak dün akşam olası donu hafif atlattık" dedi.

Polatbaş, düzenlediği basın toplantısında, dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından gece don olmasının beklendiğini anımsattı.

Dün gecenin ardından kayısı ağaçları açısından büyük bir tehlike olmadığını belirten Polatbaş, "Allah'a şükürler olsun, yaptığımız araştırmalar sonucu büyük bir tehlikenin olmadığını biz tespit ettik. Meteoroloji Bölge Müdürü'müzün verdiği bilgiler doğrultusunda bu açıklamamızı yapıyoruz" dedi.

Malatyalı üreticiler olarak dün akşamki olası donu hafif atlattıklarını düşündüklerini anlatan Polatbaş, "Belki çukur olan bölgelerimizde don tehlikesi olmuş olabilir. Bunların da havaların ısınması sonucunda bir haftaya kadar dondan etkilenip etkilenmediği belli olur" diye konuştu.

Olası don nedeniyle çeşitli tedbirler alınmakla birlikte yüksek dona karşı yapılacak bir şey de olmadığını anlatan Polatbaş, "Cenabı Allah'ın karşısında duracak güç yok. Dua edeceğiz, don olayının tekrarlanmamasını isteyeceğiz" dedi.

Dün Malatya merkezde hava sıcaklığının sıfırın altına dahi düşmediğini dile getiren Polatbaş, kayısıların bundan da etkileneceğini sanmadığını belirtti.

Bayram Polatbaş, dün gece sıcaklıkların Kuluncak'ta eksi 4, 6'ya, Balaban'da ise eski 4, 9'a düştüğüne değindi.

Polatbaş, "Balaban'daki bazı kayısı ağaçları çiçek açmış, Kuluncak'ta da tamamen tomurcuk, çiçekler açmadı" diye konuştu.

-BU GECE İÇİN DE RİSK VAR-

Bu gece için de don riskinin devam ettiğini duyuran Polatbaş, "Bu geceyi de atlatırsak inşallah sorun kalmayacak" dedi.

Kayısının ülke ekonomisi için ve Malatya'nın sosyo ekonomik yapısı için çok önemli olduğuna dikkati çeken Polatbaş, "Bir kez daha huzurunuzda CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Malatya'dan aday olmamasına rağmen sabah erken saatlerde arayan kişi kendisidir. Onun dışındaki milletvekillerinden hiçbiri bizi aramadı. Bu ülkenin ekonomisine bu kadar girdi sağlayan kayısı için arayıp soran olmadı. Bir de İl Emniyet Müdürü'müz Ali Osman Kahya aradı" ifadesini kullandı.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title