Haberler

Malatya'ya Yapılması Planlanan Kuzey Çevre Yolu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürlüğünün Malatya Kuzey Çevre Yolu ihalesine girecek firmalara ihale tarihini bildirdiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürlüğünün Malatya Kuzey Çevre Yolu ihalesine girecek firmalara ihale tarihini bildirdiğini belirtti.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, ihale öncesindeki sürecin tamamlandığını bildirdi.

Çalık, yolun ön yeterlik ihalesinin 9 Ekim 2014 tarihinde yapıldığını belirterek, davet mektupları ve ön yeterlik değerlendirme sonuç tutanaklarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 4 Aralık 2014 tarihinde ihale katılımcılarına gönderildiğini aktardı. Firmaların Kamu İhale Kurumuna şikayette bulunduğuna değinen Çalık, bu nedenle ihale öncesi sürecin uzadığını belirtti.

Çalık, şunları kaydetti:

"Kamu İhale Kurumu, 27 Mayıs 2015 tarihinde ihaleyle ilgili düzeltici işlem yapılmasına karar vermiştir. Bu karar üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü idare olarak işlemlerdeki düzeltmesini yapmış ve karar ihaleye katılan firmalara gönderilmiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü firmalara ihale tarihini 27 Temmuz 2015 olarak açıklamıştır. Kuzey Çevre Yolu'nun ihale sürecinin yaklaşık 7 ay uzaması tamamen firmaların Kamu İhale Kurumuna yapmış olduğu şikayetlerden kaynaklanmıştır. Kamu İhale Kurumunun vermiş olduğu kararla son aşamaya gelinmiştir ve ihale Karayolları Genel Müdürlüğünün ilan etmiş olduğu 27 Temmuz'da gerçekleştirilecektir."

İhalenin ardından bu yıl yol çalışmalarına başlanacağını bildiren Çalık, "Bu dönem, Kuzey Çevre Yolu'nu Malatya'nın gündeminden çıkartacağız ve projenin en kısa sürede bitirilmesi için de elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Karayolları Genel Müdürlüğü Öznur Çalık Ak Parti Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title