Haberler

Malatya Uluslararası Film Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

Güncelleme:

Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nin basın toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nin basın toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Festival Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Vali Yardımcısı ve Festival Komitesi Başkanı Murat Çağrı Erdinç'in ev sahipliğindeki toplantıda festivalin ana teması, festival genel programı, Ulusal ve Uluslararası Uzun Film Yarışması ile Ulusal Kısa Film Yarışması'nın jürileri açıklandı.

Erdinç, toplantıda yaptığı konuşmada, 3. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin ana temasının "Ortadoğu ve Barış" olduğunu belirterek,

"Bölgemizde son yıllarda çok önemli gelişmeler var. Ülkemiz de ister istemez yaşananlardan etkileniyor. Ana temanın 'Ortadoğu ve Barış' olmasının en önemli sebebi de budur. İnsanlar bazen maddi, bazen manevi, bazense tamamen siyasi çıkarları uğruna birbirleriyle savaşıyorlar. Birbirini tanıyan, seven insanların savaşmayacağına inanıyoruz. Sanatın ve sinemanın da kültürleri birbirine aktaran birleştirici etkisinin insanların birbirini sevmesine vesile olacağı inancıyla bu temayı seçtik" diye konuştu.

Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül de festival için kaçırılmayacak bir film seçkisi hazırladıklarını kaydetti. Kırmızıgül, usta yönetmenlerin filmleri, bağımsız sinemanın son örnekleri, ülkemizden ve dünyadan kısalar ve belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulan seçkide ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle 140'a yakın filmin gösterileceğini belirtti.

Toplantıda ayrıca uluslararası yarışma jüri üyeleri, ulusal uzun film yarışması ve ulusal film yarışması jüri üyeleri de belirlendi.

Buna göre, Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı Yönetmen Tahmineh Milani, jüri üyeleri senarist ve yönetmen Suha Arraf, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar, sinema yazarı Aruna Vasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel, Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Başkanı senarist ve yönetmen Biket İlhan, jüri üyeleri ise gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz, Ulusal Film Yarışması SİYAD Jüri üyeleri Sadi Çilingir, Kerem Sanatel ve Orhan Ünser oldu.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title