Haberler

Malatya Şeker Fabrikasında Kampanya Dönemi Başladı

Güncelleme:

Malatya Şeker Fabrikasında pancar alımı başlarken, üretime ise 26 Eylül'de geçileceği bildirildi.

Malatya Şeker Fabrikası'nda pancar alımı başlarken, üretime ise 26 Eylül'de geçileceği bildirildi.

Şeker Fabrikası'nda bu yıl kampanya döneminde 250 bin ton pancar işlenerek karşılığında 35 bin ton şeker, 10 bin ton melas ve 100 bin ton da yaş küspe üretilmesi planlanıyor. İlk etapta alımların Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan başlandığı, 1 Ekim'den itibaren ise Malatya'daki pancarların alınacağını bildirildi. Malatya Şeker Fabrikası'nda bu yıl pancar alım ve işleme kampanya süresinin 70 gün olduğu kaydedildi.

Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yetiş, "Pancar alımlarını 8 ilden ve 4 alım merkezinde yapacağız. Aldığımız 250 bin ton pancardan 30 bin ton şeker üreteceğiz. 10 bin ton melas, 100 bin ton pancar küspesi elde edeceğiz. 2014-2015 kampanyamızı sanayimize çalışanlarımıza çiftçilerimize, herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, 2014-2015 pancar alım kampanyasının herkese hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunarak, "Rabbim kazasız belasız bol kazançlı bir kampanya dönemi nasip etsin. Bilindiği gibi Malatya Şeker Fabrikası, Malatya halkı ve bölgesi için önemli bir kamu iktisadi kuruluşudur. Meydana getirdiği katma değer ve istihdam küçümsenmeyecek bir derecededir. Bu yıl tek sıkıntımız ömrünün en güzel yıllarını buraya vermiş arkadaşlarımız var. Onların kadro almaları için taleplerimiz var. İnşallah bu açılış vesilesiyle Devlet büyüklerimiz bu seslenişimize kulak verirler. Bu yıl bu insanlara da kadro verirler bizler de seviniriz" ifadelerini kullandı.

Murat, fabrikada çalışarak emekli olan kalifiye elamanların yerine yeni elaman alınmadığını ve bu nedenle yakın zamanda kalifiye elaman sıkıntısı çekileceğini belirterek yetkililere elaman alınması konusunda uyarılarda bulundu. Murat, "Yaklaşık 10-15 yıldır fabrikalarımıza sıfırdan elaman alınmadı. Bu da ileride kalifiye elaman sıkıntısı çekmemize neden olacaktır. Emekli olanların yerine elaman alınmayarak taşeronlaşmaya ve hizmet alımına gidiliyor. Bu da önümüzdeki yıllarda büyük sosyal patlamalara neden olacağı kanaatindeyiz. Bunun acı gerçeklerini Soma'da gördük, birçok kurumda da görüyoruz. Gönül ister ki buraya giren arkadaşlar, sendikalı, sosyal hakları olan her türlü güvencesi olan insanlar buralara alınsın. Çünkü bizim kurumda insanlar okulda yetişmiyor. Gelen arkadaşlarımız burada çalışıp burada yetişip burada kalifiye elaman oluyorlar. Malatya şeker fabrikası bölgenin en iyi fabrikalarından biridir. Ürettiğimiz her türlü mamulü Malatya en iyi şekilde pazarlıyor. Şeker İş Sendikası olarak bu fabrikamızın çalışması için her türlü çabayı gösteriyoruz ve göstereceğiz. Önümüzdeki yıllarda merkez yönelik bir çalışma yapıp pancar çiftçilerini bu işe özendirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Pancar Ekicileri İstihsal Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı ise, "İnşallah bu kampanyamız Malatya çiftçisine çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Malatya çiftçisi bu yıl hem kuraklıkla hem de ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bu alım kampanyası da çiftçilerimize bir maddi katkı sağlar. Bir nebze de olsa onları soluklandırır" ifadelerini kullandı.

Fabrikaya ilk pancarlar Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Narlı ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinden geldi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Şanlıurfa Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title