Haberler

Malatya Şehit Pilotun Babası: Devletin Aldığı Doğru Bir Karar

Şehit pilotun babası: Devletin aldığı doğru bir karar

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- SURİYE tarafından 3 yıl önce düşürülen Türk keşif uçağında şehit olan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, "Angajman kuralları çerçevesinde Rus askeri uçağı düşürüldü. Bu devletin aldığı doğru bir karardır" dedi.

Suriye tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde ihtarsız olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi keşif uçağı düşürüldü. Uçağın düşmesiyle şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, Rus savaş uçağının düşürülmesini değerlendirdi. Angajman kurallarının oğlunun da içinde yer aldığı uçağın düşürülmesi sonucu değiştiğini anımsatan Ertan, şöyle dedi:

"2012'de oğlumun da içinde bulunduğu Türk askeri keşif uçağının düşürülmesinin ardından angajman kuralları değişmişti. Türk hükümeti, sınıra yaklaşan, sınır ihlali yapan uçakların düşürüleceği belirtilmişti. Bir süre önce de bir helikopter düşürülmüştü. 24 Kasım'da da angajman kuralları çerçevesinde Rus askeri uçağı düşürüldü. Bu devletin aldığı doğru bir karardır."

Oğlunun acısını unutmanın mümkün olmadığını söyleyen Ertan, şöyle devam etti:

"Oğlumun da içinde bulunduğu uçağın düşürülmesinin üzerinden 3 yıl geçti. Olayı unutmak mümkün değil. Çünkü bir ülkenin uçağı düşürülüyor. Can kaybı var. Unutmak imkansız. Keşif amaçlı, silahsız bir uçaktı. Suriye tarafından düşürüldü. Hiçbir uyarıda da bulunulmamıştı. Halbuki düşürülen Rus uçağına en az 10 kez uyarı yapıldığı açıklandı. Ama oğlumun içinde olduğu uçağa kesinlikle uyarı yapılmamıştı. Bilerek düşürülmüştü. Rus uçağı uyarılara rağmen Türkiye sınırının içine geçtiği için düşürülmüştür. Bizim öç alma hissi gibi düşüncemiz yok. Bizim için önemli olan ülkenin çıkarlarıdır. Ülkemin çıkarları varsa göz yumulmaz. Biz vatanımız bayrağımız için yaşıyoruz. Oğlumun çocukları büyüdü. Birisi o şehit olduktan sonra dünyaya gelmişti. Büyük oğlu ise ilkokul 4'üncü sınıfta okuyor. Burak çok üzülüyor. İçine kapanık durumda. Devamlı babasını arıyor. Şehitlik mertebesini de biliyor. Babasının kendisini manevi olarak gözlediğini düşünüyor. Çok çalışıyor. Hep derslerine kendini veriyor. Babası onun pilot olmasını istiyordu."

Uçağın düşürülmesine ilişkin kamu davası açılmıştı. O dava devam ediyor. Davada gizlilik durumu olmadığını söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Ertan Malatya Suriye Tsk Politika Güncel Haberler

title