Haberler

Malatya Okçuluğun Merkezi Olma Yolunda

Malatya’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren okçuluk kursu devam ediyor.

Malatya'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren okçuluk kursu devam ediyor.

Okçuluğun Malatya'da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Okçuluk İl Temsilcisi Bayram Baysal, "İlk amacımıza ulaştık. Okçuluğu Malatya'ya tanıttık ve bu branşa yeni sporcular kazandırdık" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz spor okulları bünyesinde açtığı okçuluk kursuna yaklaşık 50 sporcu katılırken, bu sayının her geçen gün arttığı ifade edildi.

İnönü Stadı'nda verilen eğitimlerde temel okçuluğa yönelik dersler alan kursiyerlerin bir bölümü okçuluk lisansı almaya hak kazandılar.

Okçuluk İl Temsilcisi Bayram Baysal ilk amaçları olan, 'okçuluğu Malatya'ya tanıtıp, bu spora yeni sporcular kazandırma' hedeflerini gerçekleştirdikleri için oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Kursa ilginin memnun edici düzeyde olduğunu belirten Bayram Baysal, "Okçuluk Malatya'da çok bilen bir spor branşı değildi. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan kursa ilk etapta 20 sporcuyla başladık. Bu sayı şimdi 50'ye ulaştı. Malatya okçuluğu çok sevdi. Ben ilginin daha da artacağını düşünüyorum. Amacımız okçuluğu Malatya'da daha iyi tanıtıp, yeni sporcular kazandırmaktı ve bu amacımıza ulaştık. Ben bu branşın hem il temsilcisi hem de antrenörüyüm. Bu sporu Malatya'da yaşatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Herkesten destek bekliyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title