Haberler

Malatya'nın Mirası Aslantepe" Projesi

Battalgazi Belediyesince yürütüen "Malatya'nın Mirası Aslantepe" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Battalgazi Belediyesince yürütüen " Malatya'nın Mirası Aslantepe" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Arslantepe Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı Hülya Çalışkan Akgül, Anadolu Efes Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Aslan, toplantıda, turizm kültürün parçası olduğunu kaydetti.

Şehirlerin kimliği, kültürel değerleri üzerine yoğunlaşacaklarını anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Fırat Havzası projesinde birinci aşamada Keban Baraj Gölü ile başladık. Keban Baraj Gölü'nün olduğu bölümde Malatya'dan Arapkir var. Elazığ'dan, Tunceli'nden, Erzincan'dan projeler var. Bizim amacımız bu bölgede kültürel değerlerimizi ön plana çıkaran turizm destinasyonları oluşturmak. İkinci aşamada Karakaya Baraj Gölü ile devam ettik. Bir sonraki aşamada da Fırat Havzası'nın üçüncü bölümü olan Atatürk Baraj Gölü ile devam edecektir. Bölgede sizlerin katkısı ile Türkiye içinde hak ettiği yeri alacak, daha sonraki aşamalarda da bunu dünyaya duyurmak için çalışacağız. Bu bölgenin hak ettiği değeri bulması için çalışmalarımızı yapıyoruz."

Kırçuval ise Arslantepe'nin önemine dikkat çekerek, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Arslantepe'nin asıl listeye girmesi konusunda profesyonel bir çalışma gerektiğini belirtti.

Başlayan bu projeyle Arslantepe'nin Türkiye ve dünya gündemine sağlıklı ve doğru bir şekilde anlatılmasının sağlandığını anlatan Kırçuval, "Bu projeyle Arslantepe'nin doğru anlaşılıp anlatılması sağlandı. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Özbay da Arslantepe Höyüğü'nün kentin hatta dünyanın ortak mirası olduğunu belirterek, "Arslantepe bizim için çok önemli. Bizler elimizden ne gelirse yapıyoruz. İnşallah tanıtımı konusunda da hep birlikte tüm dünyaya tanıtırız" değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı adına konuşan Bülent Açıkgöz ise yerel kalkınmayı desteklediklerini anlatarak, özellikle yereldeki değerlerin korunması, sürdürülmesi ve istihdamın arttırılması tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalara destek verdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Aslan Battalgazi Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title