Haberler

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de Arapgir Üzümü Dağıttı

Güncelleme:

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM CHP Grup toplantısı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve partililere Arapgir üzümü ikram etti.

Yeni yasama yılının açılışının ardından ilk kez toplanan CHP grubunda Arapgir Üzümü dağıtıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, grup toplantısı öncesi Arapgir'den gönderilen üzümleri Milletvekilleri ve grup toplantısını dinlemeye gelen partililere ikram etti.

Arapgir üzümünü Dünya'nın en iyi üzümü olarak tanıtan Ağbaba, " Meşhur Arapgir üzümümüz 2 yıl önceyle kıyaslandığında fiyatı yarı yarıya düştü. Üzüm üreticileri de tıpkı kayısı üreticileri gibi büyük sıkıntılar yaşıyor. Devletin desteği de olmayınca üreticilerin problemleri artıyor. Dünya'nın en güzel üzümleri maalesef hak ettiği değeri görmüyor. Arapgir üzümü aynı zamanda şarap üretiminde de kullanılıyor. Arapgir'de bu kapsamda bir de özel sektör işletmesi var. Arapgir üzüm üreticilerine mutlaka devlet tarafından destek verilmeli, meşhur üzümün tüm Dünya'ya tanıtımı sağlanmalıdır" dedi.

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nin meşhur üzümlerinden Ağbaba tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdoğoğlu'na da ikram edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Veli Ağbaba Malatya Arapgir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title