Haberler

Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay Açıklaması

Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, “İhtiyacımız olan sekiz ambulansı, hayırsever işadamlarından temin etmek istiyoruz” dedi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, "İhtiyacımız olan sekiz ambulansı, hayırsever işadamlarından temin etmek istiyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, yaptığı açıklamada, 2014 öncesi 26 112 istasyonu olduğunu belirterek "2014 yılı başlarında Pütürge İlçesi Pazarcık köyünde, Kuluncak İlçesi, Hekimhan ve Doğanşehir İlçesi Erkenek'e bir istasyon açarak, mart ayı sonu itibariyle istasyon sayımızı 31'e yükselttik" dedi.

Umay, yıl sonu itibariyle ambulans sayısını 35'e çıkarmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu konuda ihtiyacımız olan ambulans sayısı 8. Hem bakanlığımız hem hayırseverlerden bağış yoluyla en azından 5 ambulans daha temin ederek, eskiyen ambulansların yerine de yeni ambulanslar takviye yapmak istiyoruz."

İhtiyaç olan 8 ambulansı, hayırsever iş adamlarından temin etmek istediklerini anlatan Umay, "Bu konuda Sağlık Bakanlığımızın bir çalışması var. Ambulans alıp Sağlık Bakanlığımıza hibe eden işadamlarımızın ismi, veya anne ve babasının ismi o ambulansa veriliyor" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuluncak Pazarcık Pütürge Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title