Haberler

Malatya İl Logosunda Nemrut Dağı Silueti Kullanılması

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya il logosunda Nemrut Dağı siluetinin kullanılmasının engellenmesi ile ilgili herhangi bir mahkemenin söz konusu olmadığını söyledi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya il logosunda Nemrut Dağı siluetinin kullanılmasının engellenmesi ile ilgili herhangi bir mahkemenin söz konusu olmadığını söyledi.

Saran, valilikte düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin konu ile ilgili soruları üzerine açıklamada bulundu.

"Nemrut Dağı figürünün Malatya'nın il logosunda kullanılması nedeniyle Adıyaman'ın, Malatya'ya dava açtığını ve davanın da Malatya lehine sonuçlandığını" belirten bir gazetecinin bu konudaki sorusu üzerine Saran, böyle bir davanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Nemrut Dağı'nın bir bölümünün Malatya'nın il sınırı içinde olduğunu hatırlatan Saran, bu nedenle Malatya'nın Nemrut Dağı ile ilgilenmemesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Saran, "Malatya'nın Nemrut Dağı ile böyle bir fiziki bağlantısı olduğu için ilgisini ortaya koyacak çalışmalar yapılması da son derece doğaldır. Öte yandan Nemrut Dağı ağırlıklı olarak Adıyaman hudutlarında. Bizim de bu konu ile ilgimiz olmakla birlikte biz Malatya'nın alakasını fazla vurgulamıyoruz" dedi.

Söz konusu logoda Nemrut Dağı figürünün bulunmasına değinen Saran, şöyle konuştu:

"Bir yarışma açılmıştı. Malatya'nın il logosunu yapan grafikerler eserlerini gönderdiler. Binin üzerinde eser vardı. Malatya Günleri adlı organizasyonu düzenlerken bu çalışmalardan bir tanesinin kullanılması düşünülüyordu. Kullandığımız logoda bir harfin üzerinde Nemrut'taki heykellerden bir tanesinin silueti kullanılmış. Önemli bir şey değil. Mahkeme falan da söz konusu değil. Sonunda Adıyaman tarafından bir tepki olunca 'üzerinde durmaya değmez' dedik, oraya kayısı silueti koyduk. Tabii, grafikerden de izin aldık."

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title