Haberler

Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

MALATYA (İHA) – Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı'nda, kayısıdaki don ve dolu hasar tespitinin biran önce açıklanarak, üreticilerin kredi ve elektrik borçlarının ertelenmesi istendi.

MALATYA (İHA) – Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı'nda, kayısıdaki don ve dolu hasar tespitinin biran önce açıklanarak, üreticilerin kredi ve elektrik borçlarının ertelenmesi istendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda gerçekleştirilen Temmuz ayı toplantılarını Naci Şavata'nın başkanlığında sürdüren İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, Meclis Divanı'na sunmuş olduğu önergede, Malatya'da meydana gelen don ve dolu hasarından dolayı kaysı üreticilerinin zor durumda olduğunu ifade etti.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan, "Özellikle üreticilerin kredi borçları ve elektrik borçlarının faizsiz ertelenmesi belirtiliyordu. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda ilimizde meydana gelen kayısılardaki don ve dolu hasarından dolayı üreticiler zor durumda olduklarından dolayı üreticilerin kredi borçları ve elektrik borçlarının faizsiz ertelenmesi konusunda Malatya Milletvekillerimiz ile yapılan görüşmeler neticesinde Sayın Milletvekillerimizin Maliye Bakanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile bu konuda görüştüklerine ve gerekli çalışmaların devam ettiklerini belirtmişlerdir" dedi.

Kayısıdaki don ve dolu hasar tespitinin biran önce açıklanarak, üreticilerin kredi ve elektrik borçlarının ertelenmesi talep edildi.

Bu konuda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden bir yetkilinin Cuma günü meclise davet edilerek, bilgi verilmesi istendi.

İKİ YERE EMNİYET BİNASI YAPILACAK

Gündemin diğer maddesi olan İçişleri Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İsmetiye Mahallesi'nde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait yaklaşık 5 dönüm taşınmazın üzerine Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması amacıyla, söz konusu taşınmazın Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

Eski Arapgir Garajı yerine Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının yapılacağı bildirildi.

Malatya'nın büyükşehir olması ile iki merkez ilçeye ayrılıp, Battalgazi ve Yeşilyurt isimleriyle merkez ilçe sınırları içerisinde kurulacak olan emniyet yeri binalarının belirlendiği ifade edildi.

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının eski Arapgir Garajı yerine, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da MAŞTİ yanındaki emniyet kademesi yerine yapılmasının planlandığı belirtildi. Toplantıda ayrıca aşağıdaki iki konu da görüşülüp karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi mevcut yatırım programları bitirildikten sonra Arapgir ilçesi Yaylacık köyü ile Sarıçiçek yaylası arasındaki mevcut yolun yatırım programına alınarak bakım ve onarımının yapılması ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

İçişleri Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi mevcut yatırım programları bitirildikten sonra Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey beldesi Ören Daztepe mevkiindeki yolun yatırım programına alınarak bakım ve onarımının yapılması ile ilgili rapor okunup karara bağlandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi Yeşilyurt Arapgir Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title