Haberler

Malatya Hızlı Tren Projesi Bu Yıl İhaleye Çıkıyor

Sivas-Çetinkaya- Malatya arası Hızlı Tren Projesi 2014 yılında ihalesinin yapılmasına karar verildiği açıklanarak, Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Malatya TCDD 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı birimlerin Adana TCDD 6. Bölgeye bağlanması uygulamasından vaz geçildiği bildirildi.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Nurettin Öndeş, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Adak, Türk Ulaşım Sen Şube Başkanı Yusuf Kayan, Birleşik Taşımacılık Sendika Şube Başkanı Kasım Otur, DEMARD Şube Başkanı Ahmet Gümüştepe, DEKARD Şube Başkanı Fethi Harman ve Demiryolu Meslek Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Erol Sakar ortak basın açıklaması yaptı.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Nurettin Öndeş, "Yeniden yapılanma çalışmaları yapılırken Bölgemiz Cer Servis Müdürlüğünün Adana 6,Bölgeye bağlanması ve Malatya Loko Bakım Atölye Müdürlüğünün Depo Müdürlüğüne dönüştürülerek Adana 6. Bölgeye bağlanması gündeme gelmiştir. Bilahare yeniden yapılanma kapsamında Yol Müdürlüğünün ve diğer Servis Müdürlüklerinin aynı akıbete uğrayacağı aşikardır. Bu gelişmeler ve tasarruf sonucunda 5.Bölge Müdürlüğünün kapatılması ve Adana 6. Bölgeye bağlanması gündemde yerini almıştır. Bu nedenle gündem gereği Malatya 5. Bölge Müdürlüğünde faaliyetlerini sürdüren Demiryol-İş Sendikası- Ulaştırma Memur-Sen-Türk Ulaşım-Sen -Birleşik Taşımacılık Sendikası Şubesi, DEMARD, DEKARD ve tüm sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri 4 Şubat 2014 tarihinde toplanarak konu hakkında değerlendirme yaparak bu hususla ilgili gelişmeleri AK Parti Milletvekili ve T.B.M.M. İdare Amiri Sayın Ömer Faruk ÖZ'e iletilmiştir. Sendikalar ve Dernek Şubeleri hazırladıkları dosyanın takdimi için Ankara'ya T,B.M.M.'ye Malatya-Elazığ-Diyarbakır-Batman-Muş- Van ili demiryolları sivil toplum kuruluşluları ile birlikte gidilmesine karar verilmiştir" denildi.

Öndeş'in açıklamasında şu ifadeleri yer aldı:

"Ancak 6 Şubat tarihinde Malatya AK Parti Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Malatya AK Parti milletvekili Mücahit Fındıklı TCDD İşletmesi Genel Müdürü Süleyman KARAMAN ve diğer yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda aşağıdaki kararların alındığı tarafımıza bildirilmiştir. 1-Malatya 5.Bölge Cer Servis Müdürlüğünün Adana 6.Bölgeye Bağlanması ve Malatya Loko Bakam Atölye Müdürlüğünün Depo Müdürlüğüne dönüştürülmesi durdurulmuştur. 2. Daha önce Lojistik merkez kapsamına alınan iller İstanbul, İzmit, Eskişehir, Kayseri, Denizli, Samsun, Balıkesir, Erzurum, Uşak, Konya, Birecik, Mersin, Sivas, Maraş, Kars, Mardin Türkiye Genelinde Kurulacak TCDD Lojistik Merkezlerinde kapsamına alınmayan Malatya İlinde Lojistik merkez kurulmasına karar verilmiştir. 3.Sivas-Çetinkaya-Malatya arası Hızlı Tren Projesi 2014 yılında ihalesinin yapılmasına karar verilmiştir. Yukarıda belirtilen hususlar ile ilgili uğraş ve çabalarından dolayı AK Parti Malatya Milletvekilleri Sayın Ömer Faruk ve Mücahit Fındıklı'ya ve bugüne kadar sıkıntı ve sorunlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Malatya Milletvekillerimiz, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş, Van, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis Milletvekillerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza Demiryollarında örgütlü Sendika ve Dernekler ve Demiryollarında çalışan İşçi ve memur personel adına şükran ve saygılarımızı sunarız." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetinkaya Malatya Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title