Haberler

Malatya Hayvancılıkta Söz Sahibi Olmayı Hedefliyor

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Türkiye’nin hayvancılıkta dünya üretiminde söz sahibi ülke olduğunu belirterek, Malatya’nın da söz sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Türkiye'nin hayvancılıkta dünya üretiminde söz sahibi ülke olduğunu belirterek, Malatya'nın da söz sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 'Halk elinde hayvan ıslahı', 'DAP Projesi', Yüzde 80 koç desteği ve yüzde 50 inşaat desteği projeleriyle ilgili saha çalışmalarını sürdürüyor. Proje çerçevesinde Yazıhan Belediyesinde Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın'ın katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Hayvan Sağlığı Müdürü Zeki Sadak, Proje lideri Prof. Dr. Metin Bayraktar ver çok sayıda vatandaş katıldı.

"Hayvancılık bölgemizde geriye gidiyor"

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, hayvancılığın sorunlarına hakim olduğunu belirterek, "Çiftçi aileden geliyorum. Yaylaları sık ziyaret ettiğim için hayvancılık konusunda yaşanan sorunları yakından takip ediyorum. Hayvancılığın bölgemizde gittikçe geriye gittiğini gözlemlemek bizleri üzüyor. Dünya üretiminde ülke olarak söz sahibiyiz bu alanda Malatya'nın da söz sahibi olmasını temenni ediyoruz. Hükumetimiz ve devletimiz hayvancılığın ve üretimin gelişmesi için ciddi destekler veriyor. Bu destekleri ekonomik açıdan değerlendirdiğimizde para kazanmamamız için hiçbir neden yok. Küçükbaş hayvancılıkta da ıslaha gidilmesi gerekiyor. Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin bu konudaki gayretli çalışmalarını takip ediyoruz" dedi.

"Destekler 2017 yılında da devam edecek"

Projelere sağlıklı destek vermeyi amaçladıklarına dikkat çeken Hayvan Sağlığı Müdürü Zeki Sadak, "Sizin elinizde uygun koçlar kullanmak suretiyle ıslah yapıyoruz. Ağıl yapımına özellikle DAP kaynaklı destekleme veriyoruz. Ağıl yapımı için yüzde 50, damızlıkta kullanılan koç ve teke için yüzde 80 hibe desteği sağlıyoruz. Desteğimiz 2017 yılında da devam edecektir. 2017 Mart ayında müracaatların başlaması planlanıyor" şeklinde konuştu.

"Hedef verimi artırıp ekonomiye katkı sağlamak"

Halk elinde ıslah projesi ile çiftçilere destek olmak istediklerini vurgulayan Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Beş yıl boyunca daha iyi şekilde nasıl damızlık üretebiliriz, bunları pazara nasıl sunabiliriz? Et, süt, kuzu ve işletme verimini artırarak ekonomimize ve milli hasılaya nasıl katkı sunabiliriz? Projemiz şu anda iki ilçemizde uygulanıyor. Projemize destek veren herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Verim kabiliyeti yüksek hayvanları elinizde bulunduracağız"

Yazıhan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi ise, "Artık projede de bir çok yetiştiricimiz tecrübe kazandı. Bundan böyle projelerin sağlıklı yürümesi amacıyla işin üstünde daha ciddi duracağız. Verim kabiliyeti yüksek hayvanları elinizde bulundurmaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin özen göstermesi gerekiyor biz de üzerinde titizlikle duracağız" diye konuştu.

Toplantı salonunda ve saha çalışması sırasında hastalıklar yemleme uygulama ve benzeri konularda sorular soruldu istişarelerde bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Öztürk Türkiye Yazıhan Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title