Haberler

Malatya-Dink´İn Doğduğu Evin Onarılması Teklifi Belediye Meclisi´Nde Kabul Edilmedi

Malatya Belediye Meclisi'nde CHP'li Üyeler, Öldürülen Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Doğduğu Malatya'daki Evin Onarılması İçin Konunun Gündeme Alınmasını Teklif Ettiler. Öneri Oy Çokluğu ile Gündeme Alınmadı.

Malatya Belediye Meclisi'nde CHP'li üyeler, öldürülen Agos Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in doğduğu Malatya'daki evin onarılması için konunun gündeme alınmasını teklif ettiler. Öneri oy çokluğu ile gündeme alınmadı.

Malatya Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı bugün yapıldı.Meclis toplantısında gündeme geçilmeden önce öneriler okundu. CHP'li üyeler Ali Dağdelen ile Doğan Ağdaş'ın meclis başkanlığına sunduğu teklifte, öldürülen Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in Malatya merkez Salköprü Mahallesi'nde dünyaya geldiği ve son zamanlarda harabeye dönen evin Belediye tarafından korunması ve onarılması için konunun Meclis Gündemine alınması ile ilgili teklif önergesi verdi.

Önergenin okutulmasının ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hrant Dink'in doğduğu eviyle ilgili olarak Dink ailesiyle görüştüklerini ve evin yapımını aileden birisinin üstlenmesi durumunda belediye olarak teknik anlamda destek vereceklerini söyledi. Önergeyi veren CHP'li üye Ali Dağdelen ise, hukuksal olarak durumu değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ôBelediye evi emniyete alıp muhafaza edebilir. Hukuksal durumu değerlendirilip, buranın korunmasına ve iyileştirilmesine yönelik neler yapılabilinir. Bence bunu yapmak gerekir" dedi.

Önerge üzerine değerlendirmeler yapıldıktan sonra CHP'li 2 üyenin gündeme alınması için meclise sunduğu teklif AKP'li Meclis Üyelerinin oylarıyla ret edildi. Meclis daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title