Haberler

Malatya Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Malatya’da onbinlerce vatandaş darbe girişimi sonrası sokaklara döküldü.

Malatya'da onbinlerce vatandaş darbe girişimi sonrası sokaklara döküldü. Valilik önünde toplanan onbinlerce vatandaşa seslenen Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, devletimizin, siz halkımızın iradesinin dışında hiçbir irade yoktur, olamazda" dedi.

Bir grup askerin darbe girişimi sonrası halk sokaklara döküldü. Darbe girişiminin ardından binlerce Malatyalı Valiliği'nin önünde toplanarak sloganlarla darbeyi protesto ettiler. 7'den 70'e herkesin ellerinde Türk bayrakları ile toplandığı Kapalı Çarşı üstünde hep bir ağızdan darbeye lanet yağdı. Burada vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak,"Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, devletimizin, siz halkımızın iradesinin dışında hiçbir irade yoktur, olamazda" diye konuştu.

Akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinden bir grup askerin darbe girişimine kalkıştığını ifade eden Toprak, "Ama şundan emin olunuz ki, Malatya Valisi olarak ben burada tüm gördüğünüz arkadaşlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla, il jandarma komutanımızla buradayız. 2. Ordu Komutanlığı personelleri de dahil olmak üzere hepimiz demokrasinin halkın iradesinin yanındadır ve bu kakışmaya karşıdır" şeklinde konuştu.

Vali Toprak, Malatya'da tüm askeri birliklerin darbe girişimine karşı olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın iradesi, halkımızın iradesi, kuvvet komutanlarımızın iradesi dışında bu kalkışmanın karşısında olarak biz bir bütün olarak buradayız" ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da yaptığı konuşmada, "2.Ordu komutanı konuştu, bütün askerler kışlasına çekilsin dedi. Bizler burada her zaman olduğu gibi memleketimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü için askerimizle, polisimizle milletimizle bir olmuş buradayız. Onlar her ne kadar isterse istesinler bu halk istemeden onlar hiçbir şeye muvaffak olamayacaklardır" şeklinde konuştu.

Gecenin geç saatleri olmasına rağmen onbinlerce Malatyalı ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı tek vücut olmuş durumda. Sık sık getirilen tekbirlerle darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlar milli iradeye sahip çıkma adına caddeleri doldurdu. Kentte tüm camilerde de sela ve ezan okunurken kalabalığın meydandaki bekleyişi devam ediyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Malatya Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title