Haberler

Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya'da 950 öğrenci, Çanakkale Savaşı'nı konulu "Son Mektup" filmini izledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Strateji ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen SODES Projesi kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı semt konakları ve eğitim merkezlerinde kurslara katılan 950 ortaokul öğrencisi sinemaya götürüldü. .

Eğitim merkezlerinden otobüslerle sinemaya taşınan öğrenciler, "Son Mektup" filmini izledikten sonra evlerine bırakıldı.

"Barış Ressamı" oyunu sahnelendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (MBŞT) tarafından Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitirenler anısına Dünya Tiyatrolar Günü'nde "Barış Ressamı" adlı oyun sergilendi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda sahnelenen, MBŞT Genel Sanat Yönetmeni Burak Gün'ün yazıp yönettiği tek perdelik drama oyununda, 1978 yılında Filistin'de yaşanan bir olay anlatılıyor.

Oyunda, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp sorgulanan ve aslında bir ressam olan "Muaz" adlı bir Filistinli'ye yapılan işkenceler canlandırılıyor.

- Yeni evlenen çiftlere hediye

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere, İslam ilmihali ve kahve fincan takımı hediye ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Nezaket Sönmez ile Basri Aytemiz çiftinin nikahını kıydı.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, toplum olarak en büyük hazinenin aile olduğunu, her zaman ifade ettiklerini belirtti.

Aileye verdikleri önemin bir göstergesi olarak da yeni evlenen genç çiftlere hediyeler vermek istediklerini dile getiren Çakır, "Bu amaçla hazırladığımız proje kapsamında 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var' diyerek kültürümüzün bir parçası olan kahve fincanı takımı ile aile kültürünün inançlarımıza uygun bir şekilde sürdürülmesi için İslam ilmihali hediye ediyoruz. Nesil emniyetimiz için aile kurumuna sahip çıkmamız ve evlilik süreçlerini kolaylaştırmamız lazım" ifadesini kullandı.

Çakır, nikah töreninin ardından genç çifte hediyelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çakır Çanakkale Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title