Haberler

Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolundaki aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları inceledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolundaki aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları inceledi.

Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı belediye yetkilileriyle çevre yolu üzerinde devam eden çalışmalarlı inceledi, yetkililerden bilgi aldı, ağaç dikim çalışmalarına katıldı.

Çakır, burada yaptığı açıklamada, çevre yolunda ilk defa Malatya'da uygulanan modern aydınlatma direklerinin kurulumunun sene sonuna kadar biteceğini, yan ve orta refüjün de ağaçlandırılacağını belirtti.

Çevre yolunda yayaların trafiği düzensiz kullanması dolayısıyla zaman zaman kazaların yaşanabildiğini ifade eden Çakır, "Bu kazaların ortadan kalkması için de şu anda Battalgazi Kavşağı ile Dedekorkut-İstasyon Kavşağı arası acil olmak üzere hemen önümüzdeki hafta içerisinde buranın orta ferforjeleri yapılacak. Burada da trafik akışı daha sağlıklı bir şekilde olacak. ya üst geçitlerden ya da kavşaklardan yaya geçişinin yapılması için yönlendirme sağlanmış olacak" diye konuştu.

Battalgazi Kavşağı ile İstasyon Kavşağı arasında perde duvar çalışmasının da büyük oranda tamamlandığını, bu sene bazı noktalarda çalışmaların devam ettiğini aktaran Çakır, "Maliye hizmet binası önündeki otoparkımız ve üzerini kapattığımız meydanla o bölgeye 7 dönümlük bir meydan kazandırdık. Üzerine yapılacak asma germe modern bir peyzaj düzenlemesiyle meydanı bir takım etkinliklerin yapılabildiği, yaşayan bir mekana dönüştürmüş olacağız" dedi.

Çakır, ayrıca Şire Pazarı'nın yenileneceğini, pazarı çevre yoluyla bütünleştireceklerini ve buranın kayısı ticareti noktasında Malatya'nın önemli bir alışveriş merkezi olacağını kaydetti.

-FKA'da sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması toplantısı yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı'nda (FKA) sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını konu edinen toplantı yapıldı.

FKA yetkilileri ile Unilever ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması konusu ele alındı.

Toplantıda, Unilever tedarik zincirine dahil olabilecek potansiyele sahip tarım ürünlerinin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için yol haritası belirlenmesi görüşüldü.

Ortak çalışma takviminin belirlendiği toplantı sonrası, ziyaretçiler Malatya ve Elazığ'da saha incelemesinde bulundu.

Muhabir: Tuba Karahan / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çakır Battalgazi Unilever Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title