Haberler

Malatya'dan İlk Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Bu yıl hac farizasını yerine getirebilmek için kutsal topraklara gidecek Malatyalı ilk hacı kafilesi için uğurlama programı düzenlendi.

Malatya Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği'nde (MAŞTİ) gerçekleştirilen programa, Vali Mustafa Toprak, İl Müftüsü Ümit Çimen ile hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Toprak, hacı adaylarının yollarının açık olmasını diledi.

Hacı adaylarına seslenen Vali Toprak, "İnandığımız ölçüler içerisinde üzerimize farz olan ama size nasip olan hac görevini iyi bir şekilde ifa edip dönmenizi Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Yolunuz açık olsun. Allah'ın evine gidiyorsunuz. Bu ulvi yolculuğun hem ülkemiz, hem sizler ve aileleriniz adına uğurlu olmasını, ibadetinizin makbul olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum." dedi.

Türkiye'nin sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, hacı adaylarının ülke için de dua etmesini isteyen Toprak, şunları kaydetti:

"Geçmişten, kadimden gelen İslam'a hizmet etmiş olan aziz Türk milletinin şehit kanlarıyla sulanan kutsal topraklarımız, İslam dinine hizmet eden dünyadaki en önemli milletlerin başındadır. Allah'ü Teala yardımı dualarla tüm milletimizin üzerine geliyor. Dolayısıyla dualarınızın önemli olduğunu, orada yapacağınız duaların ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, sevgisine katkıda bulunacağına ben inanıyorum. Özellikle istirham ediyorum dualarınızı ülkemizden birliğimizden, beraberliğimizden eksik etmeyiniz. O güzel Allah'ın evinde avuçlarımızı açıp, yakarış içerisinde olalım. Allah'ü Teala bu güzel hac görevinizi mübarek eylesin. Aynı gittiğiniz gibi orada görevi tamamlamış olmanın, kabul olmuş bir hac görevini ifa etmenin mutluluğu ile ailenize, ülkenize, sevenlerinize dönmenizi nasip etsin. Ben tekrar bu hac kafilemize hayırlı yolculuklar diliyorum. Hayırlısı ile gidin hayırlısı ile gelin, Allah hacınızı şimdiden mübarek eylesin."

İl Müftüsü Çimen'in yaptığı duaların ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Malatya Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title