Haberler

Malatya'da "Yeşilyurt Satranç Şenliği" Başladı

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliğinin iş birliğiyle düzenlenen "Yeşilyurt Satranç Şenliği" turnuvası başladı.

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliğinin iş birliğiyle düzenlenen "Yeşilyurt Satranç Şenliği" turnuvası başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın açılış töreninden öce Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Şehit Konuk İlkokulu öğrencisi Ecesu Gökçe ile satranç oynadı.

Törende konuşan Kamçı, satrancın en güzel zeka oyunlarından birisi olduğunu, çocukların bu zeka oyunlarında alacakları bilgilerle hayatta daha başarılı olacaklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da satrancın bir akıl oyunu olduğunu çocukların bir yandan eğlenirken diğer yandan da akli melekelerinin geliştiğini, stratejik derinliklerinin güçlendiğini ifade etti.

Malatya Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ise küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen turnuvada birincilere notebook, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere fotoğraf makinesi, dördüncülere MP4 player, beşincilere ise MP3 player verileceğini kaydetti.

Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Sivas'tan turnuvaya katılım olduğuna değinen Toy, turnuvanın 7 turdan oluştuğunu ve 2 gün süreceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kamçı, satrançta Malatya Okullar Arası İl Birincisi olan Sümeyye Şentürk ile satranç oynadı.

Turnuvaya 257 sporcu katılıyor.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kamçı Yeşilyurt Türkiye Malatya Yerel Haberler

title