Haberler

Malatya'da Terör Protestosuna Onbinler Katıldı

MALATYA Valiliği'nin öncülüğünde kentteki tüm sivil toplum kuruluşları ve derneklerin katılımı ile teröre karşı ortak miting düzenlendi.

Malatya'da Millet Meydanında gerçekleştirilen ' Malatya teröre karşı el ele' mitingine on binlerce Malatyalı katıldı. Malatyalılar, ellerinde Türk bayrakları ile hep birlikte terörü lanetledi. Battalgazi Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ile başlayan mitingde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Demir-Yol İş Sendikası Şube Başkanı Nurettin Öndeş, Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, İl Müftüsü Ümit Çimen, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı konuşma yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Türkiye üzerinde kurulan tuzakları bozmak için herkesin birlikte olması gerektiğini ifade ederek, "Bilinçli olmamız lazım, bu tür oyunlara karşı uyanık olmamız lazım. Terör asla bizi korkutmamalı, ne biz yılacağız ne de terörün karşısında diz çökeceğiz. Bir olacağız ve hep birlikte ülkeyi daha da fazla kalkındıracağız. Daha çok çalışacağız, bir ve beraber olacağız" diye konuştu.

DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ

Terörün hedefinin insanlık olduğunu ve kimden gelirse gelsin terörün karşısında olduklarını söyleyen Çakır, "Vatanımız için, birliğimiz ve beraberliğimiz için, geleceğimiz için onurlu duruşumuzu her zaman koruyacağız. Daha çok kenetleneceğiz" dedi. Tüm terör örgütlerinin birleşerek Türkiye'ye saldırdığını ve bunların perde arkasının olduğunu söyleyen Çakır, "Terörün her türlüsüne karşı dik duracağız" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, "Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez, bu ülkeyi hiç kimse bölemeyecek" diyerek Türkiye'ye kimsenin diz çöktüremeyeceğini söyledi. Çalık, "Bütün dünyaya sesleniyoruz, bu milletten korkun. Malatya bugün tek yürek, tek ses,teröre karşı tek yürek" ifadelerini kaydetti. Türkiye'de 78 milyon insanın bu bayrak ve vatan için canını feda etmekten tereddüt etmeyeceğini belirten Çalık, "Korkanlar inlerine girdiler, korkanlar yurt dışına kaçtılar. Ama bilsinler ki o inlerine hep birlikte girdik, girmeye de devam edeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, çizdiği yolda, istikamette yolumuza sonuna kadar devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

TÜM HALKIMIZLA BİRLİKTE GELECEĞE ONURLU BİR ŞEKİLDE YÜRÜYECEĞİZ

Teröre karşı düzenlenen el ele mitinginde son olarak söz alan Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, 15 Temmuz sonrasında aynı meydanda 40 gün süreyle ülkeye ve birlikteliğe sahip çıkıldığını belirterek "Hep birlikte tek yürek olduk. Bir olduk, beraber olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk, kardeş olduk" dedi.

Ülkenin önüne konulan her türlü senaryoyu birlikte yok edeceklerini kaydeden Vali Toprak, "Ne vatanımızı böldüreceğiz ne de kardeşliğimizi yok edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi birlikte hareket ederek tüm halkımızla birlikte geleceğe onurlu bir şekilde yürüyeceğiz" diye konuştu. Vali Toprak, mitingin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından dua yapıldı. Mitingin ardından binlerce kişi mehteran eşliğinde İnönü Caddesi üzerinden Öğretmenevi'ne kadar teröre karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

- Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çakır AK Parti Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title