Haberler

Malatya'da Tarım İşçileri İçin "Çadır Köyler" Kuruldu

Kayısı toplamak üzere Malatya'ya gelen tarım işçilerinin rahat ve düzenli bir ortamda kalmalarını sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi tarafından Darende, Akçadağ ve Yazıhan ilçelerinde kurulan 3 çadır köyde, bin kişi barınacak

Malatya İl Özel İdaresi, kayısı toplamak üzere kente gelen tarım işçilerinin rahat ve düzenli bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla Darende, Akçadağ ve Yazıhan ilçelerinde 3 "çadır köy" kurdu.

Yöreye gelen mevsimlik işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Malatya İl Özel İdaresi iş birliğinde yürütülen "Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında kurulan çadır köylere yerleşmeye başladı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve İl Özel İdaresi yetkilileri, ilçeye bağlı Yeniköy'de kurulan çadır köyü ziyaret etti. Şebeke suyu çekilen, işçiler ve ailelerinin banyo ve tuvalet ihtiyaçları için kabinler bulunan çadır köyde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Aktaş, çadırlarda kalacak işçilerle görüştü.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeniköy'de geçici tarım işçilerine yönelik oluşturulan yerleşim alanına 40 çadır kurulduğunu ve burada yaklaşık 400 kişinin barınabileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödeneğinin, Malatya Valiliği ve İl Özel İdaresi yetkililerinin ciddi çabalarıyla güzel bir hizmete dönüştüğünü belirten Aktaş, mevsimlik işçilerin aileleriyle barınabileceği bir ortamın oluşturulduğunu ifade ederek, "Eksiklikleri giderildiğinde burası insanlarımıza hizmet vermeye devam edecek, yaşam koşulları daha iyi olacak" dedi.

Malatya İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik ise projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü belirterek, "Çadırlarımızı kurduk, kabinleri monte ettik, inşallah güneş enerjisiyle çevre aydınlatmasını da yapacağız. Burada çalışmaya gelen işçilerimize sağlıklı bir imkan sunmuş olacağız" diye konuştu.

Darende'nin yanı sıra Akçadağ ve Yazıhan ilçelerinde de çadır köyler kurduklarını kaydeden Sezik, bu 3 ilçede 96 çadırda bin kişinin barınmasına olanak sağladıklarını söyledi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden ailesiyle Darende'ye gelen Nuri Nazlı da devletin sunduğu bu imkanlardan çok memnun olduklarını söyledi. Yetkililere teşekkür eden Nazlı, "Çadırlarımız geldi, suyu, tuvaleti var. Eskiden böyle bir şey yoktu" dedi. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Yazıhan Akçadağ Darende Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title