Haberler

Malatya'da Sokak Hayvanları İçin Merkez Yapımı Sürüyor

Malatya'da, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda barınabilmesi için Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı yapımı sürüyor.

Malatya'da, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda barınabilmesi için Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı yapımı sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında sokak hayvanları için projelendirdiği Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanında çalışmalar devam ediyor.

Yeniköy mevkisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığından alınan 128 dönüm alan üzerine yapılan projede, taş duvarlar büyük oranda tamamlanırken, çevre duvar ve bina inşaatlarında ise önemli mesafeler kat edildi.

İlkbaharda başlanan inşaat çalışmalarının 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Hayvanların bütün ihtiyaçlarının düşünüldüğü projede hayvanlar için müşahede, poliklinik, ameliyathane, röntgen, ultrasonografi bölümleri, ilaç ve tıbbi malzeme, yiyecek ve malzeme depoları, yavrulu anne bölümlerinin yer alması hedefleniyor.

Ayrıca projede, sahiplendirilecek hayvanlar için açık ve kapalı kafesler, yaşlı hayvan bölümüyle idari birimler, kafeterya ve toplantı salonu bulunuyor.

Yaklaşık 5 milyon liraya mal olması beklenen projenin yüzde 40'ı Orman ve Su İşleri Bakanlığının hibesiyle karşılanacak.

Doğal ormanlık özelliği de korunacak alanın etrafı taş duvar ve tel örgüyle çevrilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yeniköy Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title